18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Eurostat: Slovenija v padcu BDP kot ohranjanju delovnih mest med bolj uspešnimi evropskimi državami

Sloveniji, navkljub nenehnim poskusom diskreditacije delovanja vlade Janeza Janše s strani opozicije, po statističnih podatkih Eurostata, trenutno v primerjavi z drugimi evropskimi državami v kategoriji ohranjanja delovnih mest kaže veliko boljše. Tako BDP kot zaposlenost je zaradi krize upadla manj kot v povprečju EU in evroobmočju, kar kaže, da je vlada pravočasno in dovolj odločno reagirala na krizo. V zadnji krizi pred 12 leti smo bili med najbolj prizadetimi državami, tokrat smo med tistimi manj prizadetimi.

 

Čeprav opozicija s pomočjo monopola nad slovenskim medijskim trgom neprestano skuša dajati vtis, da slovenska vlada v primerjavi z drugimi evropskimi državami kaj počne slabše ali bolj avtoritarno, iz dneva v dan

Po podatkih uradnega statističnega urada EU, Eurostata, Sloveniji v primerjavi z drugimi evropskimi državami, tudi “jedrnimi”,  zaenkrat kaže veliko boljše predvsem v kategoriji ohranjanja delovnih mest. Na to se je, upravičeno ponosno, odzval tudi predsednik vlade, Janez Janša.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine