17.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

EU preprečuje državam reševanje migrantske krize – z grožnjo proti tistim, ki zapirajo svoje meje

Italijanski minister za notranje zadeve Matteo Salvini je obljubil, da bo deportiral 500.000 nezakonitih migrantov in jim tudi otežil nadaljnjo pot v Italijo – kaj to sedaj pomeni za druge države, ki so tarča te invazije? O tem je govorila Janice Atkinson, članica evropskega parlamenta iz Velike Britanije. Pravi, da je bila prejšnji teden v južni Španiji s skupino Evropa narodov in svobode (ENF) zaradi srečanja proti terorizmu in nezakonitemu priseljevanju. Tam je prišlo do neprimerljivega naraščanja migrantskih tokov iz Maroka. Približno 20.000 jih je prišlo leta 2017, letos pa se jih pričakuje 40.000. Prihajajo iz celotne Afrike, pripeljejo jih trgovci z ljudmi, ljudje trgovci. A to ne zaustavi EU, da bi naložila finančne sankcije tistim državam, ki bodo zaprle svoje meje.

Oprema, ki jo imajo v Španiji za ta namen, je impresivna, pravi Janice Atkinson – imajo 48 nadzornih čolnov, 19 obalnih čolnov, 3 oceanske ladje, helikopterje, na tisoče policistov, nadzorujejo ozračje in imajo kopenske obalne straže, infrardeče kamere in orožje. Migrante ujamejo, jih pošljejo na Rdeči križ, kjer jih ocenijo in jih predajo policiji, ki jih nato odpelje v centre za obdelavo identifikacijskih dokumentov (ki jih namerno nimajo ali jih uničijo, kot navajajo nevladne organizacije).

Policisti ne smejo uporabiti orožja, čeprav jim migranti grozijo z noži

Čeprav sta oprema in osebje impresivna, sta “neuporabna” z vidika politične korektnosti neuspešne in koruptivne vlade, ki jo ovira EU. Leta 2017 jim je uspelo vrniti 6.000 migrantov, 13.000 pa jih je ostalo v Španiji. Letos jih pričakujejo še štirideset tisoč, a ker se ni nič spremenilo, bo večina ostala. Migranti v Španijo vstopajo prek španskih ozemelj Ceuta in Melilla v Maroku. Tam so sicer zgradili zid, a migrant potrebuje le 48 sekund, da ga preskoči. Pa čeprav imajo tam policisti orožje, ga ne smejo uporabiti niti takrat, ko migranti nanje mečejo kamne in jim grozijo z noži.

Torej, kaj se dogaja po Evropski Uniji?

Predsednik Francije Macron je obljubil zaprtje migrantskih taborišč, ki trenutno uničujejo Pariz. Toda migranti, ki so se kampirali v Parizu, so se preselili iz Calaisa in se razprostirajo na odprtih mejah EU. Kam gredo? “Morali bi jih aretirati in deportirati,” pravi Atkinsonova in dodaja, da se je po Parizu sprehajala in se kljub temu, da je imela ob sebi policista, ni počutila varno. “Migranti so povsod po pločnikih, pijani in urinirajo po ulicah, to je nesprejemljivo.”

Nacionalne države lahko rešijo problem tako, da zapirajo svoje meje, vendar so s tem proti EU, ZN, IOMUN-u, nevladnim organizacijam in socialistom, ki resnično verjamejo, da se mora “bel privilegij” avtohtonega prebivalstva Evrope končati, in neoliberalističnim vladam, ki cinično verjamejo, da bodo migranti povečali njihov BDP.
Z italijansko prihodnjo vlado, ki pravi, da bo zaprla svoje meje, se bo zaprla ena točka prihodov. Trgovci z ljudmi bodo torej preselili več migrantov prek Balkana, Malte ali Španije. Avstrija je predlagala, da Frontex – mejne patrulje EU – patruljirajo v severni Afriki, da bi zaustavljali ​​migrante in jih pošiljali nazaj v svoje matične države. “To zveni kot dobra ideja.”

EU kaznovala tiste države, ki ne sprejemajo njene migrantske politike
Evropska komisija je predstavila svoje načrte za proračun EU 2021-2027. Del tega proračuna vključuje kaznovanje držav, ki nasprotujejo njenemu sistemu kvot migrantov. Čeprav so volivci in izvoljeni politiki proti kvotam, bo komisija EU takšnim naložila finančne sankcije. Tudi tistim državam, ki so najbolj prizadete – Španija, Grčija.

A. G./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine