11.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Eifflov stolp odslej s protiteroristično zaščito

Znameniti pariški Eifflov stolp bo odslej v luči visoke stopnje ogroženosti pred terorističnim napadom opremljen s protiteroristično zaščito. Eno največjih francoskih znamenitosti bodo zavarovali s kovinsko ograjo in s paneli iz neprebojnega stekla ter betonskimi ovirami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stekleni zidovi so debeli 6,5 centimetra in bodo postavljeni z dveh strani parka ob stolpu. Na preostalih dveh bo postavljena 3,24 metra visoka kovinska ograja. Za dodatno zaščito pred avtomobilski napadi pa bodo postavili še 420 betonskih ovir.

“Zidovi, ki so neprebojni in odporni na napade z avtomobili, so za absolutno varnost trdi kot kamen,” je dejal Bernard Gaudillere, predsednik podjetja SETE, ki upravlja Eifflov stolp.

Okrepljena varnostna zaščita bo predvidoma dokončana do sredine julija. Stala bo skoraj 35 milijonov evrov. Za njeno namestitev so se odločili zaradi visoke stopnje ogroženosti pred terorističnimi napadi, ki so od leta 2015 v Franciji zahtevali več kot 240 življenj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine