24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

Egiptovska policija po napadu na turiste ubila 40 teroristov

Egiptovska policija je po petkovem napadu na turiste blizu piramid v Gizi danes v več operacijah po vsej državi ubila 40 teroristov, je sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo. Dodali so, da so skrajneži “načrtovali vrsto napadov na turistične objekte, varnostne sile in krščanska svetišča”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je ministrstvo še zapisalo v sporočilu za javnost, so operacije proti domnevnih skrajnežem potekale v Gizi blizu prizorišča petkovega napada ter na polotoku Sinaj na vzhodu Egipta. Od skupno 40 teroristov so jih 30 ubili v Gizi.

V petkovi eksploziji bombe ob turističnem avtobusu v bližini piramid v egiptovski Gizi so umrli štirje ljudje, in sicer trije turisti iz Vietnama in egiptovski vodnik. Dva turista sta umrla na kraju eksplozije, en turist in vodnik pa sta poškodbam podlegla v bolnišnici. Ranjenih je bilo 11 ljudi.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

Egipt je pogosto tarča napadov, a so v zadnjih letih pogosteje tarča varnostne sile in krščanska manjšina kopti. Turizem je sicer glavni vir prihodkov za državo. V zadnjih mesecih si je panoga le rahlo opomogla, potem ko je število turistov po arabski pomladi leta 2011 resno upadlo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine