18.6 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Dr. Milan Zver pozdravil predlog za trikratno povečanje sredstev za E+

Vodja slovenske delegacije v Evropski ljudski stranki v Evropskem parlamentu in stalni poročevalec EU za E+, dr. Milan Zver, se je danes na plenarnem zasedanju v Strasbourgu posebej zahvalil kolegom in kolegicam za podporo predlogu za trikratno povečanje proračunskih sredstev za E+.

Spregovoril je o vmesnem poročilu o večletnemu finančnemu okviru za obdobje 2021–2027. “Jutrišnja odločitev ne bo pomenila ‘nove vizije Evrope’, ampak bo pomembna zaradi tega, ker bo omogočila materialne pogoje za nadaljnji razvoj, bolj pošteno porazdelitev bremen, se pravi brez privilegijev. Pomenila bo tudi zahtevo po lastnih proračunskih virih”, je dejal dr. Zver.

Dr. Zver je izpostavil tudi, da so potenciali programa E+ veliko večji, kot jih je EU sposobna financirati ter dejal, da je za E+ namenjenega še vedno premalo denarja. “Stopnja uspešnosti na področju mladine je izjemno nizka. Ne pozabiti, da imajo koristi od E+ ne le sodelujoči, ampak tudi univerze, lokalne skupnosti, in ker so študenti, ki sodelujejo v programu, bolj konkurenčni na trgu dela, tudi gospodarstva.”

“E+ je eden od najbolj uspešnih evropskih programov, je prava dodana vrednost Evrope”, je zaključil dr. Zver.

Zadnje novice

Sorodne vsebine