9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Donedavna danska ministrica Stojberg: Somalijski moški, čas je, da spokate domov in pomagate pri obnovi svoje države!

Dancem je prekipelo. Kot vse države, ki so sprejele veliko število migrantov z Bližnjega vzhoda in severne Afrike, ima Danska velike težave zaradi nastajanja getov v njenih mestih. 

Inger Stojberg, nekdanja ministrica za migracije, je dejala, da “vkolikor migrantom ni več potrebna mednarodna zaščita in se jim ni treba več bati za življenje, da se morajo vrniti v svoje države, še posebej Somalijci, ker jih tam čaka obnova njihove države in domovine.”

Od leta 2017 je Danski urad za priseljevanje začel preverjati dovoljenja za bivanje Somalijcev in preklical skoraj 1000 dovoljenj, saj se je vojna v tej državi že zdavnaj končala. 

Po novih predpisih bodo migranti, ki so na tleh Danske naredili kriminalno dejanje, premeščeni na nenaseljen otok, da ne bi ogrožali varnosti. 

Nedavna raziskava profesorja ekonomije Larsa Kalmsforsa je tudi pokazala, da ima Švedska ,ki za razliko Norveške, Danske in Finske, masovno sprejema migrante, velikie probleme, ker je velik del teh migrantov še naprej nezaposlen. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine