16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Dokazi vsak dan razkrivajo, kako pokvarjena je bila Obamova administracija

Ko je januarja 2009 Barack Obama zaprisegel kot ameriški predsednik, so se številni nadejali pozitivnih sprememb. Obama je kot prvi črni predsednik v zgodovini Amerike obljubljal, da bo postal predsednik vseh Američanov, njegova administracija pa naj bi postala ena najbolj transparentnih do tedaj.

 

Za ZDA se je izkazalo, da je vse ostalo zgolj pri obljubah in dejanjih. Na dnevni ravni se namreč vsak dan pojavlja vedno več dokazov, ki kažejo, da je bila Obamova administracija ena najbolj koruptivnih v celotni zgodovini. Očitno drži navedba prvega republikanskega predsednika Abrahama Lincolna, ki je zagovarjal trditev, da lahko najnevarnejše grožnje prihajajo s strani domačih sovražnikov.

Prispevala k izvajanju nasilja nad policisti

Dejstvo je, da Obama nikoli ni izpustil priložnosti za sejanje razkoraka med rasami. Med njegovim mandatom v Ovalni pisarni so se namreč rasni odnosi znašli na najbolj kritični točki. Tako Obama kot tedanja prva dama Michelle Obama sta promovirala lažne pripovedi, da je bela Amerika odgovorna za izživljanje nad temnopoltimi. S tem sta spodbudila nestrpnost do policije v manjšinskih skupnostih, čeprav je študija priznane univerze Harvard pokazala, da s strani policije ni ubitih nič več črncev kot belcev.

Družina Obama (Foto: STA)

Ni pa le rasna delitev tista, ki je najbolj boleča; na dan je namreč prišla informacija, da je bila služba za notranje prihodke pristranska do konservativcev. Obama pa je prav tako v stilu banana republike državne agencije zlorabljal v boju proti svojim političnim sovražnikom. Poleg tega moramo omeniti prodajo urana Rusom, laži o Bengaziju, e-mail škandal, v katerega se je vpletla Hillary Clinton in zanj ni bila kazensko preganjana, popuščanje Irancem (celo pošiljanje denarja le-tem sredi noči) – vse to predstavlja le nekaj grehov.

Kakorkoli, strašljiv je tudi podatek, ki kaže na vohunjenje nad Trumpovo kampanjo. Oborožitev varnostno-obveščevalnih služb je dolgoročno uničila njihov ugled, prav tako pa tudi vladavino prava, spoštovanju katere so zavezane ZDA. “Administracija Obame ni nič drugega kot visoko organiziran kriminal,” navaja Washington Times. Vsekakor je sramotno, da je prvi črni predsednik zaslužen za korupcijo.

N. Ž.

Zadnje novice

Sorodne vsebine