-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Direktor Centra za temeljne pravice Miklós Szánthó na konservativni konferenci v Teksasu: »Komunizem je prvotna kultura preklica na steroidih«

Piše: A. S.

Na letošnji Konferenci konservativne politične akcije (CPAC) je v ameriškem Teksasu poleg madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbána gostoval med drugimi tudi generalni direktor madžarskega Centra za temeljne pravice Miklós Szánthó. 

Szánthó je v svojem govoru izpostavil, da se danes svet spreminja in da bo v prihodnosti v njem prevladovala ali nova zmedena oblika marksizma – ki prihaja lahko tako iz Zahoda kot iz Vzhoda – ali pa  konservativna ideja. Szánthó, ki je konferenco CPAC letos organiziral tudi v Budimpešti, je nadaljeval; »Samo desnica lahko zagotovi našim narodom moč, dostojanstvo, zdrav razum in realistično zunanjo politiko. Zato moramo sodelovati in uresničiti nočno moro liberalcev, ki je mednarodno sodelovanje nacionalnih sil«.

 Občinstvo je ob tem spomnil, da Madžari iz prve roke dobro poznajo zločine komunizma, ki je po bil po njegovem mnenju »prvotna kultura preklica na steroidih«. Opozoril je tudi, da komunisti nikoli ne izginejo le zamenjajo maske. »Kar se je nekoč smatralo za `progresivno´ je treba označiti s pravim imenom: marksizem«, je dodal.

 Trideset let po padcu komunizma v Srednji Evropi se danes po njegovem mnenju znova soočamo z grožnjo socializma; »Trideset let po tem, ko je železna zavesa padla, smo ugotovili, da si je nova oblika marksizma že skoraj podredila zahodno civilizacijo in znova poskuša napadati našo svobodo«.

 Prav tako je direktor Centra za temeljne pravice opozoril, da hoče nova levica znova pisati zgodovino v imenu politične korektnosti, uničiti nacionalni ponos in družino ter spodkopati kulturne korenine zahodne civilizacije. To pa vpliva tudi na zmožnost obrambe in varnost Zahoda; »Uničiti hočejo našo nacionalo moralo, ob tem pa Zahod ostaja strateško šibek in nezmožen obrambe pred tujimi grožnjami«, je rekel in dodal, da gre za pomembno vprašanja v trenutnem času vojne v Ukrajini.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine