2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Danes se začenja sestanek skupine Bilderberg

Izbrana elita se bo ta teden srečala na konferenci skupine Bilderberg, ki letos poteka v Torinu v Italiji. Svetovni voditelji in gospodarstveniki naj bi se sestali od 7. do 10. junija, na dnevnem redu pa prevladujeta geopolitika in tehnologija.

Letos se delegati ukvarjajo z Rusijo, “post- resnico” in vodstvom v ZDA, z umetno inteligenci (AI) in kvantnim računalništvom, vse to je tudi na urniku.

Pogovori brez glasovanj ali uradno dovoljenih minut,ki potekajo za zaprtimi vrati, so desetletja fascinirala ljudi po vsem svetu. Toda, kako se je začela skupina – in kdo je del letošnje delegacije? Tukaj je nekaj podatkov:

Kaj je skupna Bilderberg?

Ena od bolj nerodnih teorij o skupini je, da jo vodi rasa humanoidnih bitij, ki so nasledniki kuščarjev.

Drugi so trdili, da omenjena skupina nadzoruje ameriško republikansko stranko, Evropsko unijo in želi ustvariti Četrti rajh.

Skupina sama trdi, da je zrasla iz skrbnega pomisleka, da Evropa in ZDA ne delata skupaj na “vprašanjih skupnega interesa”.

Prva konferenca je potekala maja leta 1954 v Oosterbeeku na Nizozemskem. Govorilo se je, da je poljski politik v izgnanstvu Jozef Retinger želel zmanjšati naraščajoči anti-Amerikanizem v Evropi; pristopil je k nizozemskemu princu Bernhardu Nizozemskemu, slednji pa je pognal kolesje in sprožil neformalno srečanje mednarodnih mislecev.

(Več o tem TUKAJ.)

Poglejte si tudi seznam, koga vse so povabili na letošnje srečanje skupine Bilderberg: http://www.bilderbergmeetings.org/participants.html

Ključne teme za razpravo v tem letu so:

– populizem v Evropi
– izziv neenakosti
– prihodnost dela
– umetna inteligenca
– prosta trgovina
– svetovno vodstvo ZDA
• Rusija
• kvantno računalništvo
• Saudska Arabija in Iran …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine