13.7 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Danes bodo v generalni skupščini Združenih narodov potrjevala zloglasno marakeško deklaracijo, uradna Slovenija jo odločno podpira!

Generalna skupščina Združenih narodov bo danes potrjevala resolucijo o globalnem dogovoru ZN o migracijah, h kateremu je pretekli teden v maroškem Marakešu pristopilo več kot 150 držav. Med njimi je tudi Slovenija, ki bo resolucijo danes podprla, so navedli na ministrstvu za zunanje zadeve.

 

 

Dogovor ZN o varnih, urejenih in zakonitih migracijah je prvi medvladni dogovor o migracijah na mednarodni ravni, ki vsebuje 23 ciljev za boljše upravljanje migracij v interesu držav, migrantov in skupnosti, ki jih gostijo, poroča STA.

Več držav, med njimi tudi evropske, k dogovoru ni pristopilo, ker menijo, da izenačuje zakonite in nezakonite migracije ter posega v suverenost držav pri migracijski politiki.

Kljub nasprotovanju opozicije se je dogovoru pridružila tudi Slovenija, ki bo na današnjem glasovanju v generalni skupščini podprla resolucijo o tem dogovoru. Kot so pojasnili na MZZ, je treba resolucijo sprejeti, ker je bil globalni dogovor potrjen v drugačnem formatu, tj. na medvladni konferenci v Marakešu. Zdaj gre še za formalno potrditev v GS ZN, ki ne spreminja vsebine ali oblike dogovora, so dodali.

Slovenija bo ob potrditvi resolucije podala tudi formalno obrazložitev glasovanja, v kateri bo med drugim izpostavila pravno nezavezujočo naravo dogovora ter suverenost držav in njihovo pravico, da same določajo svojo nacionalno migracijsko politiko in zakonodajo. Poudarila bo tudi razlikovanje med zakonitimi in nezakonitimi migracijami, obveznost držav, da ponovno sprejemajo svoje državljane ter pomen naslavljanja vzrokov migracij, še poroča STA.

Tako pravi uradna politika, ki prepričuje javnost o tem, kako nujno je podpreti zloglasni pakt o migracijah. O tem, kaj dejansko prinaša, smo na spletni strani Demokracije pisali že velikokrat. Dejstvo pa je, da je prav OZN tisti institucionalni okvir, kjer ima t. i. globalistični umazani kapital največji vpliv. Zato je mogoče pričakovati, da bo v generalni skupščini Združenih narodov resolucija, ki potrjuje veljavnost spornega sporazuma, tudi sprejeta.

Zadnje novice

Sorodne vsebine