10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Članom Generacije identitete imajo vsiljevanja politične korektnosti v vsakdanje življenje preprosto dovolj

Zadnjih nekaj let po Evropi deluje gibanje Generacija identitete, pod katerim se združuje na tisoče enakomislečih milenijcev. Generacija identitete je metapolitično gibanje, ki je bilo ustanovljeno kot odziv na ekonomsko in kulturno krizo, ki so jo sprožile masovne ilegalne migracije v Evropo. Gibanje v osnovi ni proti migrantom oziroma tujcem, nasprotuje pa vladno sponzoriranim ilegalnim masovnim migracijam, ki s seboj prinesejo določene nestabilnosti. Čeprav so člani in podporniki Generacije identitete v t. i. “mainstream” medijih označeni za rasiste in ksenofobe, to gibanja ni ustavilo in še vedno raste v vseh pogledih. Do sedaj tiha večina v Evropi, ki nasprotuje masovni migraciji ter islamizaciji družbe, praktično ni imela platforme za izražanje svojih stališč. Mnenja tistih, ki so si upali javno izpovedati svoje razmišljanje, pa so bila hitro utišana in pokopana, njihov ugled pa uničen.

 

Generacija identitete trpi cenzuro na vseh večjih platformah, kot je na primer Youtube, ki rutinsko prečesava in išče vsebine Generacije identitete in jih sproti briše. Podobno se dogaja tudi na Facebooku, Instagramu in Twitterju, kjer so računi in strani simpatizerjev identitarnih gibanj redno cenzurirani, brez kakršnihkoli pojasnil. Facebook je šel celo tako daleč, da je izdelal algoritem, kjer sistem prepozna identitarni simbol “lambdo” in objavo oziroma sliko samodejno izbriše, uporabniku pa dodeli nekajdnevno blokado. Identitarci so se primorani proti tovrstni cenzuri boriti po sodiščih, prav tako pa zaradi blokad s strani plačilnih metod, kot sta Paypal in Mastercard, donacije sprejemajo le preko kriptovalut.

Kdo so identitarci iz Generacije identitete?
Panevropsko gibanje Generacija identitete je bilo navdihnjeno po francoskem gibanju Génération Identitaire, ki se je leta 2012 v globalne medije prebilo z okupacijo strehe Mošeje v mestu Poiters. Gre za simboličen dogodek, saj gre za mesto, kjer je frankovski vojvoda Karel Martel leta 732 v bitki pri Toursu odvrnil vdor omajadskega kalifata in s tem verjetno rešil Evropo pred islamsko dominacijo. Leta 2016 so se ponovno pojavili v medijih, ko so v mestu Calais zabarikadirali mestne mostove in s tem preprečili vstop islamskim migrantom.

Generacija identitete je danes evropsko mladinsko gibanje, ki se bori za vrednote domovine, svobode in tradicije, svoje cilje pa izpeljuje s pomočjo nenasilnega aktivizma, političnega izobraževanja ter s takšnimi in drugačnimi socialnimi in kulturnimi aktivnostmi. Cilj gibanja je ohranitev kulturne zapuščine, značilne za evropske države in kontinent kot celoto.

Identitarci se zavedajo, da trenutna situacija v Evropi pomeni temno prihodnost za avtohtone Evropejce, saj se v primeru, da ne bo prišlo do sprememb, zagotovo obetajo konflikti na etničnih, kulturnih ter verskih področjih. Gibanje Generacija identitete se s političnimi strankami ne povezuje zaradi neizpolnjenih obljub glede masovnih migracij iz tretjega sveta, s katerimi že leta in leta zavajajo volivce in jih puščajo na cedilu.

Generacija identitete je nenasilno gibanje, ki za izpolnitev svojih ciljev stremi k eliminaciji pristranskosti v javnih medijih, saj ta praktično onemogoča odprto in objektivno debato o težavah masovne migracije, vprašanjih identitete ter prihodnosti evropskih držav in Evrope same. V splošnem pa ima identitarno gibanje v mislih tri cilje – 1. zaustavitev islamizacije Evrope, 2. nasprotovanje globalizaciji in pa 3. inverzija velike zamenjave evropskega ljudstva (The great replacement).

Identitarno gibanje je zelo težko uvrstiti na tradicionalni levo-desni politični spekter, zatorej se tudi ne ravna po klasičnih strankarskih političnih sistemih. Zaradi tega ima Generacija identitete nasprotnike iz obeh strani spektra, na gibanje pa mečejo slabo luč skozi infiltracijo. Vredno je poudariti, da identitarno gibanje ni platforma za izražanje kakršnihkoli nacional-socialističnih ali fašističnih pogledov, in aktivno deluje na izločanju individualcev s tovrstnimi pogledi iz svojih vrst.

Generacija identitete vsako leto organizira zbiranje hrane ter oblačil za tiste, ki jih je zaradi migrantov na cedilu pustil socialni sistem.

Želja po spremembi
Člani Generacije identitete verjamejo, da je sprememba politične situacije možna tudi izven parlamentarne oziroma strankarske politike, skozi druge načine, kot so javne debate, kulturne aktivnosti, ozaveščanje preko medijev in pa ulični aktivizem. Identitarci za doseg ciljev stremijo k spremembi javnega mnenja preko nenasilnih in demokratičnih metod, s katerimi želijo pustiti svoj pečat na politični situaciji v Evropi.

Članom identitarnega gibanja je prekipelo vsiljevanje politične korektnosti v vsakdanje življenje, zato se borijo za svobodo govora in razmišljanja. Pasivno življenje v senci je za aktiviste Generacije identitete praktično nemogoče, saj želijo preko svojega aktivizma motivirati in prepričati v sodelovanje najbolj motivirane in kreativne posameznike.

Dandanes so milenijci zahodnih držav pogosto kritizirani, da jim gre bolj za lastne interese kot za ustvarjanje boljše prihodnosti. To za člane Generacije identitete ne velja, saj poleg protestnih gibanj iščejo tudi rešitve za njihove zahteve. Verjamejo, da na prvem mestu niso materialistične vrednote, zato se trudijo ustvariti lokalne skupnosti za mlade avtohtone Evropejce.

Nekaj inspiracije za svoje delovanje je gibanje Generacija identitete prevzelo po idejah dela dr. Gena Sharpa –  The Politics of Nonviolent Action, saj svoje ideje razširjajo preko uličnega aktivizma, izpostavljajo probleme v družbi in zanje iščejo rešitve ter podpirajo mlade pri razvoju njihovega potenciala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine