10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Člani gibanja Black Lives Matter spoznali, kje je meja: Ker so izrazili podporo Palestincem, postali antisemiti!

Gibanje Black Lives Matter v Veliki Britaniji je uživalo široko podporo politike, korporacij in medijev, vse dokler niso izrazili mnenja, da tudi “palestinska življenja štejejo”. Na tej točki so reagirali judovski aktivisti, ki so gibanje BLM označili za antisemitsko.

 

Judovski aktivisti iz Velike Britanije so napadli gibanje Black Lives Matter zaradi propalestinskih tvitov in trditev, da tudi palestinska življenja štejejo. Judje so prepričani, da je črnsko gibanje s tem razkrilo svojo antisemitsko nrav. Pri BLM so objavili niz tvitov, v katerih so kritizirali Izrael na račun načrtov za priključitev okupiranih palestinskih ozemelj in pozvali k solidarnosti s Palestinci, poroča Russia Today.

Britanski odsek BLM je v nedeljo objavil niz tvitov, v katerih je kritiziral Izrael zaradi načrtov za priključitev osvojenih palestinskih ozemelj, in pozval k solidarnosti s Palestino. V eni izmed prejšnjih objav so zapisali, da britanska politika prevladuje zaradi pravice kritiziranja sionizma in kolonialnih prizadevanj izraelskih naseljencev, medtem ko v Izraelu še vedno nadaljuje s priključevanjem območja Judeje in Samarije.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine