-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Član iranske vlade brez dlake na jeziku: Tiste, ki zavestno širijo novi koronavirus, bi morali obesiti

Iranski pravosodni minister za človekove pravice je mnenja, da bi morali ljudi, ki zavestno širijo novi koronavirus, biti obsojeni na smrt.

 

“Nekdo, ki se v celoti zaveda svoje okužbe in brez maske kiha in kašlja … širi koronavirus na druge in na koncu povzroči smrt. To pomeni namerni umor in se obravnava v skladu s Qisasom,” je po poročanju Radia Farda povedal namestnik pravosodnega ministra za človekove pravice in mednarodne odnose, Mahmoud Abbasi.

“Qisas” je kazen po talionskem principu, oko za oko, ki v skladu z islamskim pravom dopušča povračilo v primerih osebne poškodbe, so pojasnili pri Breitbartu.

Obešanje v skladu z ustavo
Abbasi je mnenja, da bi morali tiste, ki zavestno širijo okužbo z wuhanskim koronavirusom obesiti. “Omejitve in prepovedi, ki jih je oznanil predsednik morajo vsi implementirati v skladu z ustavo,” je še dodal Abbasi. Iran je bil med prvimi državami kjer je prišlo do izbruha covid-19 s Kitajske, še vedno velja za enega najsmrtonosnejših. Razlog za to je med drugim iskati tudi v odločitvi islamskih verskih voditeljev, ki so bili mnenja, da jih bo že Alah zaščitil pred novim koronavirusom in so zato zavračali kakšrnekoli pozive po omejitvi javnih zborovanj.

Uradno naj bi v Iranu imeli več kot 262 primerov okužb s covid-19 in nekaj čez 13 tisoč smrti. Mednarodna stroka dvomi v te številke, s tem pa se strinjajo tudi iranski disidenti v Iranskem nacionalnem odporniškem svetu, ki trdi, da je se število mrtvih zaradi covid-19 vrti okoli 70 tisoč, samo v Teheranu naj bi bilo 17.630 primerov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine