5.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Če bi država ljudem dovolila nošenje orožja, bi bilo nedolžnih žrtev manj, napadalci pa bi bili hitro pokončani!

Poglejte nekaj primerov, kjer države državljanom pustijo nošenje orožja.

Oklahoma, januar 2012. Sarah McKinley (18) je bila doma s trimesečnim dojenčkom. V njen dom z nožem vdre 24-letni Justin Martin. A Sarah je oborožena. Vsiljivca ustreli in ubije. »Ali jaz in moj sin ali on,« je povedala medijem. Bravo!

Georgia, januar 2017. Oborožen moški vstopi v trgovino in grozi. Jimmy Groover, 64-letni lastnik, potegne orožje in roparja ubije. »Nisem imel druge možnosti, kot da ga ustrelim,« je povedal kasneje. Bravo!

Brazilija, maj 2018. Moški s pištolo v rokah se bliža skupini žensk, ki so prišle pred šolo čakati svoje otroke. Ena od žensk potegne pištolo in nasilneža ustreli. »Nisem oklevala,« je povedala medijem Katia da Silva Sastre. Bravo!

Oklahoma, maj 2018. Alexander C. Tilghman (28) začne streljati v restavraciji. Dva oborožena gosta (Carlos Nazario in Bryan Wittle) sta vrnila ogenj in napadalca ubila. »Oborožena državljana sta rešila mnoga življenja,« je dejal šef policije. Bravo!

Zdaj pa poglejte primere iz pomehkužene Evrope.

Pariz, januar 2015. Z avtomatskimi puškami oborožena napadalca sta vdrla v uredništvo časnika Charlie Hebdo in ubila 12 ljudi.  Naslednji dan je bila v bližini Pariza umorjena policistka, tretji napadalec pa je zajel talce v judovski trgovini in ubil štiri izmed njih. Nihče ob napadenih državljanov ni bil oborožen, zato ni bilo nikogar, ki bi napadalcema preprečil pokol.

Pariz, november 2015. Štirje v črno oblečeni strelci so vstopili v dvorano Bataclan, kjer je nastopala ameriška rock skupina Eagles of Death Metal. Umrlo je 100 ljudi, več jih je bilo ranjenih. Nihče od obiskovalcev koncerta ni bil oborožen, zato ni bilo nikogar, ki bi napadalcem preprečil pokol.

Berlin, december 2016. Neznanec je na berlinskem božičnem sejmu v središču mesta s tovornjakom zapeljal v množico ljudi. Najmanj 12 oseb je umrlo, okoli 50 je ranjenih. Nihče od kupcev na sejmu ni bil oborožen, zato ni bilo nikogar, ki bi napadalcu preprečil pokol.

Strasbourg, december 2018. V Strasbourgu v Franciji je v bližini božičnega sejma prišlo do streljanja. Napadalec je ubil najmanj tri ljudi, 13 jih je ranil. Nihče od ljudi ni bil oborožen, zato ni bilo nikogar, ki bi napadalcu preprečil pokol.

Zadnje novice

Sorodne vsebine