10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Brutalno uničevanje francoskih mest ob divjanju migrantskih tolp na noč čarovnic

Množično nasilje, vandalizem in kriminal po zaslugi migrantskih tolp očitno postajajo pariški vsakdanjik. Tako so podivjani imigranti tudi noč čarovnic, ki se v Franciji sicer tradicionalno ne praznuje, izkoristili za divjanje. Več kot sto ljudi je francoska policija aretirala.

Po vzoru distopičnih filmov so migrantske tolpe pariških predmestij pozivale javnost k sodelovanju na “očiščenju”, ki je v tovrstnih filmih sicer prikazana kot ena noč v letu, na katero je vse dovoljeno, cilj pa je “očistiti” družbo manj zaželenih osebkov. Tokrat so pripadniki tolp znova izropali več trgovin, razbijali so okna, zažigali smetnjake, enega od policistov pa so celo napadli s kislino. Množice razgrajačev so policisti skušali obvladovati tudi s solzilcem, na koncu pa so aretirali približno sto ljudi. Aretiran je bil tudi 19-letnik iz Grenobla, ki je k “očiščenju” pozival prek Snapchata, po aretaciji pa se je izgovarjal, da spodbujanje nasilja ni bilo njegov cilj.

Novi francoski zunanji minister Cristophe Castaner je po poročanju RT dejal, da mora noč čarovnic ostati praznovanje. Nasilje je se je poleg Pariza izvajalo tudi v drugih večjih francoskih mestih, v pričakovanju izgredov pa je bilo po državi na ulice napotenih kar 15 tisoč policistov.

 

Celoten članek je lahko dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine