7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Britanski volivci pač niso neumni, da bi nasedali socialističnim nebulozam

Na predčasnih parlamentarnih volitvah v Veliki Britaniji je z absolutno večino zmagala konservativna stranka aktualnega predsednika vlade Borisa Johnsona. Laburisti pod vodstvom socialističnega voditelja Jeremya Corbina so predvsem zaradi zgrešene marksistične kampanje popolnoma pogoreli in dosegli najslabši volilni rezultat vseh časov. “Gotovo je bila Corbynova strašljiva socialistična retorika velik del laburistične katastrofe,” se je na zmago konservativcev in popolni politični fiasko odzval politični analitik Mitja Iršič. Da britanski volivci niso neumni, da bi nasedali socialističnim nebulozam vedno bolj radikalnih laburistov pa ocenjuje v Londonu živeči ekonomist in informatik Tomaž Štih.

 

V Veliki Britaniji so leta 2016 na referendumu izglasovali t.i. brexit, kjer se je večinsko prebivalstvo na britanskem polotoku odločilo, da zapušča Evropsko Unijo. V preteklih letih smo gledali prave politične komedije, ki so jo izvajali predvsem tisti, ki se niso morali sprijazniti z brexitom. Sedaj je pot do končnega brexita odprta, saj je Boris Johnsson s svojimi zagovorniki dobil absolutno večino. “Dejstvo, da so toriji laburistom zadali najvišji poraz od 1935 pa samo podčrtuje kako neznansko slab kandidat je bil Jeremy Corbyn in kako zelo so se navadni Britanci bali njegovih načrtov, ki so se vrteli okrog čavističnih ukrepov nacionalizacij, izžemanja gospodarstva in nekakšne britanske različice socialističnega samoupravljanja, ki bi bilo še hujše kot tisto v sedemdesetih, ki je opustošilo gospodarstvo,” je glavnega krivca za najhujši poraz laburistov označil politični analitik Mitja Iršič.

Velika propaganda medijev, ki so kritizirali brexit in forsirali Corbyna, so danes doživeli poraz. Britanski volivci niso populistični, vendar znajo ločiti prave ideje od nepravih, kot jih je forsiral Corbyn,” pa je svoje videnje volitev podal v Londonu živeči informatik in poznavalec Tomaž Štih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine