15.7 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Britanski časnik samskim ženskam svetuje: pojdite na izlet v Maroko! Ali dve obglavljeni turistki nista bili dovolj!?!

Le slabe tri mesece po brutalnem obglavljenju dveh mladenk v Maroku, Maren Ueland z Norveške in Louise Vesterager Jespersen z Danske, je britanski časnik The Independent izdal vodnik za samske ženske, v katerem jih poziva, naj gredo na “off-map” pohodniško pustolovščino po Maroku, in to same, ter na tak način počastijo mednarodni dan žena.

Prispevek je bil objavljen v torek, pod imenom: “Mednarodni dan žena: deset najboljših potovanj za solo popotnice”, v katerem so kot prvo in najboljšo izbiro navedli pohod po Maroku. Intrepid travel je začel z novimi ekspedicijami za ženske, v katerih se ukvarjajo z razbijanjem ovir, spodbujanjem raznoraznih razprav in ustvarjanjem zanimivih, obširnih izkušenj za ženske, ki so brez omejitev.

Njihova ženska izletniška ekspedicija “Maroko” se začne v Marakešu in poteka skozi dolino Bougmez, nadaljuje pa se ob vznožju Azourkija. Pohodnice dobijo priložnost tudi, da obiščejo žensko kopalnico v Talsanantu, celotna avantura pa stane 675 funtov, vključno s sedmimi nočitvami, štirimi kosili, petimi večerjami in vrsto aktivnostmi od lokalne folklorne delavnice do berberjeve delavnice za ličenje.

Kljub smrtnim nevarnostim, ki na ženske pretijo v Maroku, v ponudbi ni nobenih varnostnih opozoril
Glede na to, da je pohod namenjen izključno samskim ženskam, si lahko predstavljamo, kako bi reagirali tamkajšnji arabski moški, če bi pred seboj zagledali veliko skupino Evropejk, ki bi bile zaradi vročine dokaj pomanjkljivo oblečene. K temu prištejmo tudi veliko mero naklonjenosti mladih naivnih Evropejk do Arabcev. Kljub temu ponudba za žensko izletniško ekspedicijo Maroko ne vsebuje prav nobenih varnostnih opozoril. Upajmo samo na to, da na nas ne čaka spet kakšna grozljiva novica kot pred skoraj tremi meseci, ko smo poročali o dveh mladenkah  Maren Ueland z Norveške in Louise Vesterager Jespersen z Danske, ki so ju ravno v Maroku zverinsko obglavili, nato pa njun umor objavili na spletu.

M.M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine