22.5 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

Bolj levičarji in migrantoljubci pljuvajo po Salviniju, večjo podporo ima

»Salvini je svinja«, »Salvini je ebola« in »Salviniju smrt« je samo nekaj gesel, ki jih levičarski aktivisti in migrantoljubci pišejo po stenah hiš po celi Italiji. Toda čimbolj pljuvajo po italijanskemu notranjemu ministri Matteu Salviniju, večjo podporo ima.

Kamorkoli Salvini pride, da ljudje navdušeno pozdravljajo (TUKAJ). Postaja najbolj priljubljen italijanski politik, kandidat za prihodnjega predsednika vlade. Težave z ilegalnimi migranti rešuje hitro in učinkovito, ljudje to cenijo, saj se po nekaterih območjih, ki so jih prej nadzorovale migrantske tolpe, spet lahko mirno sprehajajo.

Tako je Salvinijeva stranka Liga v zadnji anketi inštituta SWG z 32 odstotki dosegla rekordno visoko podporo. Prehitela je tudi koalicijsko Gibanje pet zvezd, ki ga podpira 28 odstotkov vprašanih.

Domoljubna Liga bi tako močno presegla rezultat z marčnih volitev, ko je osvojila 17 odstotkov glasov. Gibanju pet zvezd je medtem v primerjavi z volitvami podpora nekoliko upadla. Tedaj so osvojili 32 odstotkov glasov. Levičarska Demokratska stranka ima medtem podobno podporo kot na volitvah. Tedaj je osvojila približno 19 odstotkov, v anketi SWG pa 17,7 odstotka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine