2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Bizarno: Britanki pristali za zapahi, ker sta v Omanu želeli rešiti zlorabljene živali!

Dve Britanki sta končali za rešetkami obmorske države Oman, ker sta poskušali rešiti zlorabljene živali. Dvojica je na Bližnjem vzhodu poučevala angleščino v mednarodni organizaciji British Council in se nekega dne zapletla v spor s svojimi gostitelji, ko sta želeli pomagati psom, ki jih je lastnik pustil na žgočem soncu. 

33-letna Jennifer Green in neimenovana soobtoženka sta pridržani že skoraj dva tedna, saj se po besedah brata Greenove v času ramazana nič ne premakne. “Zelo sem zaskrbljen, kot tudi celotna družina,” je povedal.

“Intervenirali sta, da bi pomagali zlorabljenim živalim. Če takšno dejanje v Veliki Britaniji velja za častno, pa je v Omanu povsem drugačna zgodba,” je zatrdil Radha Stirling, izvršni direktor za pridržanje v Dubaju. Dubaj je eden izmed sedmih emiratov v Združenih arabskih emiratih, ki velja za državo na Bližnjem vzhodu, kjer so zahodnjaki pogosto pridržani v dvomljivih okoliščinah.

Zlorabljanje živali ni kaznivo dejanje
Po besedah Stirlinga je več kot očitno, da zloraba živali v Omanu ni kaznivo dejanje, zato težave napočijo, ko nekdo poskuša rešiti žival, ki je tarča zlorabe. “Pozivam vlado, da naj posreduje, da se trpljenje mladih žensk ne bo še nadaljevalo v prihodnje. To je še en grob opomnik, da med Zahodom in zalivskimi državami obstajajo velike kulturne in pravne razlike,” je dodal.

Iz britanskega urada za zunanje zadeve in Commonwealtha, ki ga vodi Jeremy Hunt, so po poročanju Breitbarta sporočili, da ženskama in njunima družinama nudijo vso mogočo pomoč in so v kontaktu z oblastmi.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine