13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Besna okoljska aktivistka Greta bi se skoraj razpočila od jeze, ker ji ameriški predsednik Donald Trump ni namenil pozornosti!

Če se je najstniška aktivistka za boj proti podnebnim spremembam Greta Thunberg na Generalni skupščini Združenih narodov nadejala, da bo v središču pozornosti, ko bo prostore obiskal ameriški predsednik Donald Trump, se je uštela – Trump ji namreč za razliko od klečeplaznih novinarjev ni namenil pozornosti, kar pa Greti nedvomno ni bilo po godu. Izraz na obrazu je govoril sam zase in nič čudnega ni, da je ta zaokrožil družabna omrežja. 

 

Pogled Švedinje Grete, ki ga je ta namenila Trumpu, je sodeč po objavah na družabnem omrežju Twitter, povsem razdelil javnost. Potrebno pa je tudi izpostaviti, da če je Greta na podnebnem vrhu Združenih narodov goreče govorila o podnebnih spremembah in pri tem karala svetovne voditelje, je Trump svojo pozornost namenil področju verske svobode.

Videoposnetek prikazuje Greto, polno pričakovanj o medijski pozornosti, nato pa je v prostor vstopil Trump, da bi spregovoril z novinarji, ta pa med tem ni niti registriral prisotnosti Grete. Kritiki Trumpa so Greto označili kot žensko herojinjo, ki bi lahko postala tudi predsednica države. “Vsi smo Greta,” je razglasil eden izmed aktivistov, ki je delil fotografijo Grete, ki se prikrade za Trumpa, poleg pa pripel fotografijo, kjer je ta poleg Trumpovim predhodnikom Barackom Obamo.

VIDEO

Konservativci, ki so videli fotografijo srečanja, so reagirali povsem drugače in pohvalili Trumpa, ker se ni zmenil za Greto. Potem, ko je Trump na ducate okoljskih predpisov administracije Obame označil kot smrtonosne za gospodarstvo, je ta požel ogorčenje s strani podnebnih aktivistov.
 
Histeričen nagovor
Še bolj pa je Greta šokirala v svojem ponedeljkovem govoru pred generalno skupščino, ko je z naučenim in dobro odigranim govorom, z mešanico solz in histerije, skušala narediti vtis na svetovne voditelje. Pri tem je dejala, da naj bi svet čez osem let in pol presegel zgornjo mejo emisij ogljika. “S praznimi besedami ste ukradli moje sanje in moje otroštvo,” je ta zatrdila v grožnjah svetovnim voditeljem. “Ljudje trpijo in umirajo. Celotni ekosistemi propadajo. Smo pri začetku množičnega izumrtja in o vsem, o čemer vi govorite je denar in pravljice o večni gospodarski rasti. Kako si to drznete!”

Govor Grete so ljudje glede na lastno stališče glede podnebnih sprememb ocenili s pohvalo ali pa zaničevanjem. Okoljevarstveno gibanje pa je šlo tako daleč, da javno podalo prepričanje, da človeštvo uničuje planet  in je že pozvalo k prepovedi proizvodnje in uživanja mesa, prepovedi fosilnih goriv in zaustavitvi jedrskih elektrarn, poroča Russia Today.

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine