15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Belgijsko sodišče zaradi pomanjkanje dokazov oprostilo obtožene spektakularne kraje diamantov leta 2013

Belgijsko sodišče je danes zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo obtožene spektakularne kraje diamantov na bruseljskem letališču leta 2013, ko je bilo ukradenih 120 mošnjičkov diamantov v vrednosti 37 milijonov evrov. Sodišče je oprostilo 18 obtožencev, medtem ko glavni osumljeni, ki je trenutno v francoskem zaporu, še vedno čaka na sojenje.

 

V februarju leta 2013 je osem moških predrlo ograjo letališča Zaventem in napadlo transportno vozilo, iz katerega so naložili dragocen tovor na letalo, ki naj bi bilo namenjeno v Zürich. Nekaj minut kasneje so že pobegnili skupaj z diamanti.

Približno dva meseca kasneje so v racijah v Belgiji, Franciji in Švici aretirali 30 ljudi, zasegli večjo količino denarja in nekaj ukradenih diamantov. Od tega so jih 19 obtožili sodelovanja v kraji.

Sodišče je danes oprostilo 18 obtoženih. Sojenje proti glavnemu osumljencu pa so preložili, saj ga še niso uspeli prepeljati na sojenje iz Francije, kjer je v zaporu zaradi drugega kriminalnega dejanja, povzema poročanje belgijske tiskovne agencije Belga nemška tiskovna agencija dpa.

Sodišče je med drugim obtoženim vrnilo tudi vse osebne dobrine, ki so jim jih zasegli v okviru preiskave, ter sredstva, ki so jim jih med preiskavo zamrznili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine