14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Barcelona do 2021 pričakuje milijardo evrov prometa

Španski nogometni prvak Barcelona je objavil, da je na poti do novega rekorda za sezono 2018/19: prometa v višini 960 milijonov evrov, od tega naj 11 milijonov čistega dobička. Po oceni upravnega odbora je klub v 2017/18 presegel načrtovani promet v višini 897 milijonov evrov in dosegel kar 914 milijonov prometa, od tega 32 milijonov dobička.

Za to sezono naj bi se predvideni stroški povišali na 929 milijonov, a bodo poravnani s pričakovanim povečanjem prihodkov, so v izjavi za javnost še zapisali pri katalonskem velikanu in dodali, da je cilj – promet v višini milijarde evrov do leta 2021 – še vedno uresničljiv.

“Pri klubu zelo resno jemljemo poslovanje. Načrtovali smo večjo porabo, a tudi pričakujemo večje prejemke. Kar delamo, ne bo nikoli ogrozilo uspešnega delovanja kluba,” je dejal tiskovni predstavnik Josep Vives.

Ob tem je Barcelona sporočila tudi namero o preoblikovanju klubskega grba, ko je opustila akronim FCB in bolj poudarila žogo ter katalonsko zastavo, s čimer naj bi se v klubu “prilagodili novi eri ter še povečali znamko v mednarodnem oziru”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine