30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Avstrijski notranji minister: Od prvega marca 2019 ne bo več sprejemnih centrov za migrante, samo še odhodni centri!

Avstrijski minister za notranje zadeve Herbert Kickl iz vrst FPÖ je na nedavni novinarski konferenci napovedal okrepitev boja proti ilegalnim migracijam in o tem povedal sledeče: “Raziskali bomo potek poti novih migrantov in, seveda, skušali predvideti potencialno tveganje z njihove strani, sodelovali bomo s policijo in, ko bo to potrebno s strokovnjaki iz regionalnih in zveznih agencij za zaščito ustave in boja proti terorizmu.”

Avstrija bo prosilcem za azil, ki za to nimajo razloga pomagala z nasveti, kako se vrniti v državo izvora

Notranji minister je po poročanju portala Voice of Europe prav tako dejal, da bodo poleg poti raziskali tudi razloge, zaradi katerih ljudje zaprosijo za azil v Avstriji in v primeru odsotnosti upravičenih razlogov bodo migranti deležni nasveta, kako se vrniti v državo izvora.

“Od prvega marca 2019 ne bo več sprejemnih centrov za migrante, temveč samo še odhodni centri,” je na Facebooku zapisal notranji minister Kickl.

Sprejemne centre bo Avstrija spremenila v odhodne centre

Minister je pojasnil tudi, da je cilj avstrijske vlade, da odvrne ljudi od tega, da bi naprošali za azil v Avstriji, prosilci za azil pa morajo upoštevati tudi pravilo, da se morajo med 10. uro zvečer in 6. uro zjutraj nahajati na območju migrantskega centra.

J. Ž.

Zadnje novice

Sorodne vsebine