-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je po terorističnem napadu na Dunaju napovedal odločen boj proti terorizmu

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je po ponedeljkovem terorističnem napadu na Dunaju, v katerem so bili ubiti štirje civilisti, danes v nagovoru narodu napovedal odločen boj proti terorizmu. “Teroristom se ne bomo pustili prestrašiti,” je dejal. Poudaril je tudi, da teroristi ne bodo razdelili Avstrije, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

“Naš sovražnik – islamski terorizem – ne želi le povzročiti smrti in bolečine, temveč želi razdeliti našo družbo,” je poudaril Kurz v televizijskem nagovoru ter izpostavil, da bo Avstrija branila svojo demokracijo, temeljne pravice in liberalni način življenja.

“Nikoli ne bomo dovolili, da to sovraštvo dobi zagon,” je dejal avstrijski kancler. “Moramo se zavedati, da ne gre za konflikt med kristjani in muslimani ali med Avstrijci in migranti,” je dodal. “Gre za boj med številnimi, ki verjamejo v mir, in peščico, ki si želijo vojne,” je še menil.

Dejal je še, da je napad zakrivilo sovraštvo do avstrijskega načina življenja in sovraštvo do temeljnih vrednot v državi. Napovedal je še pregon in pravične kazni za napadalce in tiste, ki stojijo za napadom.

“Žrtev sinočnjega napada ne bomo nikoli pozabili in bomo skupaj odločno branili naše temeljne vrednote,” je še poudaril avstrijski kancler in povedal, da so umrli štirje civilisti, 14 civilistov in policist pa so bili ranjeni. Razkril je tudi nekaj podrobnosti o smrtnih žrtvah napada. Kot je dejal, so umrli starejši moški, starejša ženska, mlajši mimoidoči in natakarica.

Kurz je še napovedal, da se bo v sredo popoldne sešel avstrijski svet za nacionalno varnost.

Zadnje novice

Sorodne vsebine