9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Avstrija julija in septembra s časovno omejenim nadzorom tudi meje z Italijo in Nemčijo

Avstrija bo julija in septembra za po pet dni uvedla nadzor na več mejnih prehodih z Nemčijo in Italijo, so danes napovedali na avstrijskem notranjem ministrstvu. Ob tem so poudarili, da ne gre za odgovor na sporne nemške načrte za nadzor migracij, pač pa za že dlje časa načrtovan ukrep, povezan z avstrijskim predsedovanjem EU.

 

Nadzor na avstrijski meji z Nemčijo in Italijo bo tako v veljavi od 9. do 13. julija ter od 17. do 21. septembra, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Nadzor bo v tem času veljal tudi za prelaz Brenner na avstrijsko-italijanski meji, ki je priljubljen pri turistih.

Povod za uvedbo časovno omejenega nadzora na avstrijski meji z Nemčijo in Italijo sta srečanje notranjih ministrov držav članic Evropske unije, ki bo 12. in 13. julija v Innsbrucku, ter vrh predsednikov držav in vlad držav članic EU 20. septembra v Salzburgu.

Kot smo pisali, Avstrija glede migrantov napoveduje ostre ukrepe, vključno z zaporo meje za migrante, kar pomeni, da lahko Slovenija postane slepo črevo migracij.

Zadnje novice

Sorodne vsebine