9.1 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Audi bo na Madžarskem začel proizvodnjo električnih avtomobilov

Začasni predsednik uprave Audija Abraham Schot je v četrtek razkril, da bodo v njihovi madžarski tovarni, v Győru, pričeli s proizvodnjo električnih vozil.

V četrtek so obeležili 25. obletnico ustanovitve madžarske podružnice Audi Hungaria Zrt tega nemškega avtomobilskega podjetja. Na prireditvi je madžarski minister za zunanje zadeve in trgovanje Péter Szijjártó poudaril, da je Madžarska “postala evropska velesila v avtomobilski proizvodnji”. 

Lansko leto je tako proizvajalska vrednost avtomobilske industrije na Madžarskem dosegla že 8 trilijonov forintov (oz. 24,7 milijarde evrov), kar predstavlja rekord. Že v prvem polletju letošnjega leta se je proizvodnja povečala za 6 odstotkov, tako da pričakujejo še nov rekord.

Madžarski minister se je pohvalil, da Madžarska beleži ekonomske, politične in družbene dosežke, ter da privablja številne tuje naložbe: “Politična stabilnost je postala naša prepoznavnost.”

Schot ni razkril, kdaj se bo pričela proizvodnja v madžarski tovarni, ki trenutno na več kot 5,2 milijona kvadratnih metrov zaposluje več kot dvanajst tisoč delavcev; skupaj s podizvajalci tako tovarna zagotavlja službo za več kot 30 tisoč ljudi. V zadnjih 25 letih so v tovarni naredili več kot 34 milijonov avtomobilskih motorjev in 1,2 milijona avtomobilov, pri čemer je Audi v samo tovarno vložil več kot 8,9 milijarde evrov. 

Prav tako so že predhodno napovedali, da bodo v Győru vzpostavili novi raziskovalni-razvijalni center v vrednosti 19,7 milijona evrov, pri čemer bo petino vložka prispela tudi Madžarska.

Zadnje novice

Sorodne vsebine