17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Angleži razkrili, da je eden izmed atentatorjev na Sergeja Skripala pripadnik Putinovih specialnih sil in izurjen morilec!

Moskva je pričela z blatenjem očitnega dokaza, da je eden izmed morilcev v Salisburyju pripadnik Putinovih specialnih sil, in to po tem, ko je bilo javno razkrito, da ga je predsednik sam označil za heroja Rusije. Kremelj ob tem namreč poudarja, da naj bi bili tajni dokumenti in fotografije, ki razkrivajo, da je Ruslan Boshirov vohun Anatoliy Chepiga, izmišljotina in popoln nesmisel.  

 

Nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin na televiziji zatrdil, da sta dva osumljenca v zadevi z zastrupitvijo Sergeja Skripala in njegove hčerke na posnetku varnostno-nadzornih kamer turista, ki si ogledujeta koničasti zvonik mestne katedrale. Nedavno pa se je izkazalo, da je eden izmed njiju pripadnik specialnih sil, čigar resnično ime je Anatoliy Vladimirovich Chepiga, ki je v Veliki Britanijo prispel skupaj s kolegom Alexandrom Petrovom.

Foto: Twitter

Putin ga najverjetneje osebno pozna
Skrbni pregled javnih vojaških evidenc je razkril resnično identiteto atentatorja na posnetku. Nekateri strokovnjaki verjamejo, da je Chepiga osebno poznal Skripala in si je tudi sam želel njegove smrti. Po navedbah britanskega Daily Maila je Putin 39-letnega Chepigo, ki je z bataljonom Spetsnaz služil v Čečeniji in Ukrajini, okronal z najvišjo rusko nagrado za pogum, kar nakazuje na to, da ga Putin pozna osebno.

Foto: Twitter

Tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva Maria Zakharova je razkritja označila kot serijo izmišljotin, ki je del “zahodne zarote”. Ob tem je v obrambo dodala, da naj Velika Britanija ne bi imela nobenih dokazov, in po njihovo je prav to razlog, da naj bi se ta šla informacijsko kampanjo, katere cilj je odvrniti pozornost od ključnega vprašanja, ki se glasi: “Kaj se je resnično zgodilo v Salisburyju?”

N. Ž.

Zadnje novice

Sorodne vsebine