6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Ameriški predsednik Trump povabil Orbana v Belo hišo

Ameriški predsednik Donald Trump je madžarskega premierja Viktorja Orbana povabil, naj prihodnji teden obišče Belo hišo. Kot so sporočili v Washingtonu, bosta voditelja govorila o poglobitvi sodelovanja med državama na številnih področjih.

 

“Predsednik Donald Trump bo pozdravil premierja Madžarske Viktorja Orbana v Beli hiši dne 13. maja 2019,” je danes sporočila ameriška administracija.

“Ob priznavanju dolgoletnih vezi med ZDA in Madžarsko bosta predsednik in premier razpravljala o možnostih za poglobitev sodelovanja na številnih področjih, vključno s trgovino, energetiko in kibernetsko varnostjo,” so še dodali v sporočilu za javnost.

Orban je Trumpa po njegovem “protiglobalističnem” govoru v Generalni skupščini ZN septembra lani označil za ikono suverenističnega gibanja.

Odnosi med Washingtonom in Budimpešto so se zaradi podobnih ideoloških prepričanj Trumpa in Orbana precej otoplili. Orban je bil v času administracije Baracka Obame pogosto tarča kritik zaradi napadov na svobodo medijev, pravosodje in civilno družbo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine