6.9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Ameriškemu predsedniku Trumpu je podpora narasla tudi med temnopoltimi volivci, je pokazala anketa

Po republikanski nacionalni konvenciji se je predsedniku Trumpu povečala podpora med temnopoltimi volivci, je pokazala anketa, objavljena v ponedeljek.

Emerson College je med 30. in 31. avgustom izvedel anketo med 1576 volivci, da bi ugotovil vpliv republikanske in demokratske nacionalne konvencije na javno mnenje. Rezultati ankete kažejo, da je Trump tekmo za predsedniški stolček zaostril in zdaj za nekdanjim podpredsednikom Bidenom zaostaja le za 2 odstotni točki (podobna anketa v juliju je pokazala zaostanek za 10 procentnih točk). 
 
Eden bolj presenetljivih rezultatov ankete je porast podpore Predsedniku Trumpu med temnopoltimi volivci. Po podatkih iz ankete, trenutno Bidena podpira 77% temnopoltih volivcev, Trumpa pa 19%. Podobna anketa Zogby Analytics je julija razkrila 77% podporo za Bidena in le 14% za Trumpa med temnopoltimi volivci. 
 
Rast podpore Trumpu med temnopolto populacijo bo Bidenu in njegovi stranki predstavljala velik problem. Večina demokratskih strategov kot glavni razlog za izgubo zadnjih volitev navaja upad črne volilne udeležbe med leti 2012 in 2016. Nekateri celo predpostavljajo, da bi Hillary Clinton zmagala, če bi se enako število temnopoltih volivcev udeležilo volitev leta 2016 kot se jih je leta 2012. 
 
Trumpova kampanja si aktivno prizadeva razširiti podporo med temnopoltimi skupnostmi in v njegovo ponovno izvolitev vlaga veliko sredstev povezanih z ozaveščanjem in sodelovanjem s temnopoltimi volivci. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine