7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Absurdne zahteve švedske socialdemokratske mladine

SSU, socialdemokratska mladinska zveza na Švedskem, ne odlaša z že kar bzarnim  ukrepi za zaustavitev podnebnih sprememb. Zamislili so si, da naj starejši ljudje jedo samo vegetarijansko hrano.

So za prepoved letenja med švedskimi mesti, prepoved jedrske energije in fosilnih goriv.

SSU, Socialdemokratska mladinska zveza, je največje strankarsko mladinsko združenje na Švedskem in njeni predlogi za zaustavitev podnebnih sprememb postajajo vse bolj čudni in radikalni. Na tekočem kongresu SSU je na mizi več trdnih predlogov, ki bodo, če se bodo izvajali, Švede močno obremenili.

Prenehajte jesti meso
Med predlogi je zmanjšanje uživanja mesa. Socijaldemokratska mladna zahteva, naj bo vegetarijanska hrana norma v vseh zavodih, ki vključujejo šole, bolnišnice in domove za starejše prebivalce na Švedskem. To naj bi po njihovem zagotovilo zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida. Vendar pa starejši ljudje pogosto niso vegetarijanci v primerjavi z mladimi, zato ni jasno, kako bodo predlog sprejeli starejši prebivalci….

Nehajte leteti
SSU zahteva tudi stroge ukrepe za preprečitev letenja ljudi. Mladinsko združenje želi uvesti progresivni leteči davek, kar bo pomenilo, da več ko leti ljudje, več davka morajo plačati.

Ustavite fosilna goriva in jedrsko energijo
Poleg tega bi bilo menda treba do leta 2030 prepovedano vse plinsko in fosilno gorivo, zahteva SSU. Zaradi prepovedi fosilnih goriv lahko pričakujemo velik porast električnih avtomobilov. Kako se bodo ti avtomobili polnili, je tudi nekoliko nejasno, saj mladinska zveza želi tudi prepoved za plin in nafto. Prav tako želi do leta 2040 prepovedati vse jedrske energije na Švedskem.

Nehajte z novinarstvom
Poleg tega SSU ne mara novinarjev, ki bi jih nadzirali. Potem ko je prejel kritična vprašanja tabloida MSM Expressen o stroških zasebnih kampanj njihovih predstavnikov, je socialdemokratska mladinska zveza časopisu prepovedala prti na njihov stalni kongres.

Zadnje novice

Sorodne vsebine