7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Volkswagen bo povečal proizvodnjo v domačem Wolfsburgu

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen bo okrepil proizvodnjo v tovarni v domačem kraju Wolfsburg v severnem delu Nemčije. Tam bo od prihodnjega leta proizvajal milijon vozil letno, kar naj bi dosegel tudi s povečanjem produktivnosti, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

 

Povečanje proizvodnje bo povezano z uvajanjem nove generacije Volkswagnove zimzelene uspešnice, golfa, je povedal vodja proizvodnje in logistike za znamko Volkswagen Andreas Tostmann. V Wolfsburg bo podjetje preselilo proizvodnjo golfa iz Zwickaua na vzhodu Nemčije in mehiške Pueble. V mestu Zwickau bodo v prihodnje proizvajali povsem električna vozila.

Do leta 2020 bodo po oceni Tostmana vse nemške tovarne produktivnost povečale za 25 odstotkov. “Da bi ostal konkurenčen, mora Volkswagen v prihodnje okrepiti napore, še posebno za obdobje po letu 2020,” je dejal.

Prvi mož koncerna Herbert Diess pa je dodal, da želi Volkswagen skupaj z vsemi znamkami pod svojim okriljem in vsemi tovarnami po svetu do leta 2025 delovati za 30 odstotkov bolj učinkovito, upoštevajoč stroške, produktivnost in investicije.

Lani je v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu delalo več kot 62.000 ljudi, izdelali so okoli 790.000 avtomobilov. Po vsem svetu so sicer dobavili 6,2 milijona avtomobilov znamke Volkswagen, ki je zaposlovala okoli 214.000 delavcev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine