9.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Španska in avstrijska policija zasegli rekordno količino LSD

Španska in avstrijska policija sta ob podpori Europola razkrili kriminalno združbo, ki je proizvajala in razpečevala nove psihoaktivne snovi (NPS). Policiji sta med drugim zasegli kriptovalute v skupni vrednosti več kot 4,5 milijona evrov ter NPS v vrednosti več kot 12 milijonov evrov, tudi rekordno količino LSD.

V okviru operacije, ki se je začela leta 2017, so zasegli več kot 100 vrst NPS v dveh laboratorijih v španskih regijah Granada in Valencia, skupna vrednost drog na črnem trgu pa bi presegla 12 milijonov evrov. Med drugim so zasegli skoraj 800.000 doz LSD, kar je največji zaseg te droge v Evropski uniji, so sporočili iz Europola.

Aretirali so osem oseb, ki jih sumijo tihotapljenja drog, pranja denarja in članstva v kriminalni združbi. Med aretiranimi osebami so državljani Španije, Avstrije in Francije. Medtem ko so v Španiji opravili šest hišnih preiskav, so v Avstriji le eno, in sicer v deželi Spodnja Avstrija.

Skupno so zasegli premoženje v višini osem milijonov evrov, od tega več kot 4,5 milijona evrov v kriptovalutah, največ v bitcoinih.

Kriminalna združba je prodajala droge prek darkneta, po pošti so jih pošiljali po vsem svetu. Kupci so za droge med drugim plačevali tudi s kriptovalutami. V Španiji so bili aktivni od leta 2012, laboratorij za izdelavo sintetičnih drog pa so imeli tudi v Amsterdamu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine