14.9 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

(MISEL ZA GOSPODOV DAN) Odločiti se za Jezusa z vsem srcem

Piše: blagovest.si

Iz svetega evangelija po Luku (Lk 12,49-53): Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Prišel sem, da vržem ogenj na zemljo, in kako želim, da bi se že razplamtel! Moram pa prejeti krst in v kakšni stiski sem, dokler se to ne dopolni!

Mislite, da sem prišel na zemljo prinašat mir? Ne, vam rečem, ampak razdeljenost. Odslej bo namreč v eni hiši pet razdeljenih: trije proti dvema in dva proti trem; razdelili se bodo: Oče proti sinu in sin proti očetu; mati proti hčeri in hči proti materi; tašča proti svoji snahi in snaha proti tašči.«

Ni ravno prijetno brati nekaterih Jezusovih napovedi. Morda zato, ker nam podirajo nekatere stereotipne predstave o krščanstvu kot o nečem, kjer velja, da se imamo vsi radi. Vendar ta svet niso nebesa. Na tem svetu se “vladar tega sveta” silovito upira odrešenju. Zato prihaja do preganjanj, zasmehovanj, nasprotovanj, izrinjanja Boga iz javnega življenja. To se je najbolj pokazalo, ko so Jezusa prijeli, ga mučili in pribili na križ. A nekaj podobnega se je že dogajalo s starozaveznimi preroki. Kdor je oznanjal resnico in svaril, ni bil dobro sprejet. Mnoge preroke so pobili ali preganjali.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine