15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Koga moti molitev za domovino in za vlado

Piše: Blagovest.si

Včeraj smo že objavili članek o tem, da so bile mnoge molitve molivcev za domovino uslišane. Članek je očitno vznemiril – vsaj glede na odzive na twitterju – ne samo mnoge levičarje, ampak tudi nekatere kristjane.

Da se o mnogih stvareh lahko glede vlade strinjamo ali tudi ne, ni sporno. V uredništvu portala Blagovest.si se sicer zavedamo, da nobena vlada ni popolna in da gre pri civilnih oblasteh za relativne stvarnosti. Tudi nam so lahko nekatere stvari zelo všeč, druge manj. V celoti gledano, če primerjamo s tem, kar smo imeli zadnja leta od volitev 2014 naprej pa vse do marca 2021, lahko rečemo, da je končno prišlo do nekega premika v drugo, boljšo smer. Lahko bi rekli, da so bile mnoge molitve za domovino uslišane že marca 2020, ko je bila po spektakularnem metu puške v koruzo vendarle vzpostavljena nova vlada. Težko si predstavljamo, da bi imeli predčasne volitve tako rekoč sredi epidemije in v kriznih razmerah.

Vlada, ki jo imamo sedaj, ni brez napak – to vsi vemo. Upoštevati pa moramo, da razmere v naši državi nikoli niso bile ugodne za politično opcijo, ki ne temelji na sistemu ohranjanja in razvijanja revolucionarnih izročil. Imamo torej opravka s tipično asimetrijo in to se je odrazilo tudi v odnosu do vlade, saj je velika večina medijev (tretjo) Janševo vlado pričakala na nož, še preden je bila ta sploh uradno izvoljena. V času Šarčeve vlade so »vstajniki« vseh vrst večinoma mirovali, od sindikatov je tu in tam kdo ponergal, vsi pa smo vedeli, da gre za »naše« na oblasti in da je treba varovati oblast pred »janšisti«. Ko je Šarčeva vlada začela groziti podjetjem, ki oglašujejo v »nepravih« medijih, so v Društvu novinarjev Slovenije tem neumnosti ploskali in javno podpirali. Tiste pa, ki smo protestirali proti takšnim nameram, pa so nas javno poniževali.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine