17.6 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

(FOTOGALERIJA) Komisija Moja dežela – lepa in gostoljubna na obisku Poljanske doline

Piše: C. R.

V četrtek, 4. avgusta, smo v Poljanski dolini gostili komisijo Turistične zveze Slovenije v okviru natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna, so sporočili iz zavoda Poljanska dolina. 

V letošnjemu letu so se prijavili na natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna in sicer v kategorijo Izletniška točka, kjer so prijavili dve lokaciji in sicer Stari vrh ter Dvorec Visoko. “Tako nas je obiskala komisija Turistične zveze Slovenije, ki je bila navdušena nad obema lokacijama.”

“Na Starem vrhu smo jih postregli s skutnimi in drobnjakovimi štruklji ter ajdovimi štruklji z orehi. Predstavili smo aktivnosti, ki jih izvaja Turistično društvo Stari vrh ter ponudniki. Na Starem vrhu je možno kolesariti, hoditi po tematskih in pohodnih poteh, si ogledati meteorit Javorje, smučati, nenazadnje pa tudi odlično pojesti domačo, lokalno hrano ter še mnogo drugega.

Na Dvorcu Visoko pa smo jih postregli z drobnjakovo in ocvirkovo potico. Sledila je predstavitev Dvorca Visoko, kjer ponujamo pijačo, sladice in izdelke lokalnih pridelovalcev in rokodelcev. Sprehodili smo se po zbirkah, predstavili dosedanje delo in načrtovane aktivnosti ter dogajanje na in v okolici dvorca, kjer se je možno sprehajati, plavati, ribariti, igrati tenis in še kaj.”

Glas za NAJ izletniško točko pa lahko oddate tudi vi preko spodnje povezave. V posamezni kategoriji pa sicer lahko glasujete samo enkrat na dan: https://turisticna-zveza.si/spletno-glasovanje/moja-dezela-lepa-in-gostoljubna-spletno-glasovanje-2022/24 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine