13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Družba Lek ponovno nagrajena za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja

Piše: C.R.

Lek, ki je del Novartisa v Sloveniji, je prejemnik priznanja MEGA navdih 2022 za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju. Strokovna komisija je ponovno prepoznala zavezanost Novartisa v Sloveniji medgeneracijskemu sodelovanju ter reševanju izzivov in ustvarjanju priložnosti v povezavi z raznolikostjo in vključenostjo vseh zaposlenih. Priznanje je bilo podeljeno v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki je namenjen ozaveščanju vseh generacij o pomembnosti medsebojnega sodelovanja in vseživljenjskega učenja. Projekt in natečaj sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad.     

»Ljudje so v središču vsega, kar delamo, zato sta raznolikost in vključenost eni glavnih Novartisovih vodil pri ustvarjanju navdihujočega, vedoželjnega in spodbudnega delovnega okolja, ki sodelavcem omogoča, da izkoristijo svoj polni potencial. Kot eden največjih delodajalcev v Sloveniji, s skoraj 6000 zaposlenimi, se lepot medgeneracijskega sodelovanja lotevamo celovito. Poslušanje sodelavcev različnih starosti in različnih funkcij nam pomaga najti rešitve, ki so resnično pomembne za vse naše sodelavce in ekipe. Prav njim gre danes zahvala, saj z ustvarjanjem vključujoče kulture, sodelovanjem in povezanostjo z našim poslanstvom vsak dan prispevajo k izboljševanju delovnega okolja. Veseli smo, da je žirija nagrade MEGA letos ponovno prepoznala naša prizadevanja, in se obenem zavezujemo, da bomo še naprej stremeli h kadrovski odličnosti in ustvarjali skupnost, v kateri so ljudje zavzeti in imajo priložnosti za rast,« je ob prejemu priznanja povedala Paulina Pazio, direktorica Kadrov za Novartis v Sloveniji.

Področje raznolikosti in vključenosti v Novartisu v Sloveniji nagovarjajo preko štirih stebrov – medgeneracijsko sodelovanje, raznoliki talenti, LGBTQI+ skupnost in invalidi. V okviru natečaja je podjetje predstavilo širok spekter dejavnosti in številne ukrepe, s katerimi se lotevajo izzivov medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju. Novartis v Sloveniji je kot ključno rešitev predstavil program za razvoj novih načinov dela Odgovorna izbira, ki zaposlenim omogoča več izbire pri tem, kje, kdaj in kako delajo, ter jim s tem daje možnost za prilagoditev obveznosti individualnim potrebam glede na življenjsko obdobje.

Prizadevanja Novartisa v Sloveniji pri upravljanju kadrov so vedno pogosteje prepoznana tudi navzven. Na začetku leta je podjetje ponovno pridobilo mednarodni certifikat za najboljšega zaposlovalca »Top Employer,« pred kratkim pa se je s kar dvema kadrovskima praksama uvrstilo med najboljše v državi po izboru Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru in spletnega portala MojeDelo.com. »S sodelovanjem na tovrstnih natečajih lahko delodajalci prispevamo k izmenjavi dobrih praks in sooblikujemo višje standarde za zaposlene v delovnih okoljih,« je še dodala Paulina Pazio.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine