17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Bizarno: Romun po dveh letih boja uspel dokazati, da ni mrtev

Romunu, ki ga je žena pred dvema letoma razglasila za mrtvega, je končno uspelo prepričati sodišče, da je še vedno živ. Njegovo prvotno prošnjo po razveljaviti smrtovnice so sodniki na drugem sodišču še nedavno zavrnili, čeprav se je pred njimi pojavil sam, seveda živ.

 

Triinšestdesetletni Constantin Reliu je marca nastopil pred sodiščem v mestu Vaslui na severovzhodu Romunije, a tam niso želeli razveljaviti uradnega dokumenta o njegovi smrti, odločitve pa niso niti pojasnili. Romunski mediji so takrat poročali, da je nesrečnik zamudil rok za vložitev zahtevka, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ker se Romun nikakor ni nameraval sprijazniti s statusom živega mrtveca, je sestavil nov zahtevek in tega je končno sprejelo sodišče v njegovem rojstnem kraju Barlad, ki prav tako leži na severovzhodu Romunije.

Do pravnomočne vnovične “oživitve” bo moral Romun sicer še malce počakati. Na odločitev sodišča se je namreč v roku 30 dni mogoče še pritožiti. To možnost ima kdor koli, ki bi podvomil v resničnost njegovega obstoja.

Romun, po poklicu kuhar, je v začetku 90. let minulega stoletja odšel na delo v Turčijo. V Romunijo se je vrnil januarja, pri tem pa ugotovil, da ga je žena skupaj z družino razglasila za mrtvega, ker od njega niso prejeli nobenih novic.

Vračanje v življenje je za moškega precej težavno. Za zdaj mu je uspelo preživeti ob pomoči sosedov, saj brez uradnega dokaza o obstoju ne more dobiti niti zaposlitve niti socialne pomoči.

Zadnje novice

Sorodne vsebine