14.9 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Zaključne tekme lige prvakov: Atletico v krizi, Lazio kot lev brez zob

Piše: Samo Vidovič

Ta teden so na sporedu preostale prve tekme osmine finala Lige prvakov. V Rimu sta igrala domači Lazio in Bayern,  v Bukarešti pa Atletico Madrid in londonski Chelsea.

Bavarci so že takoj na začetku tekme Rimljane visoko pritisnili, niso jim “dali dihati”. Gol je od začetka “visel v zraku”. Po napaki branilca Mussachia, ki je prekratko vrnil žogo svojemu vratarju Reini, je Lewandovski v deveti minuti popeljal Bayern v vodstvo. Ofenziva gostov se je nadaljevala do petnajste minute. Šele takrat so Rimljani malce “zadihali”, odločneje krenili proti gostujočim vratom. Luis Alberto je s strani ogrel gostujočega vratarja Neuerja. Zdelo se je, da so se otresli začetnega pritiska. Vendar so gostje v 24 minuti dosegli drugi gol. Musiala je s 16 metrov s strelom po tleh v dolgi kot premagal Reino.

V 35 minuti je Reina srečno, z nogo obranil strel Lewandovskega. V 42 minuti je strel Comana Reina obranil, odbito žogo pa je Sane pospravil v mrežo za vodstvo 3:0, kar je bil tudi rezultat polčasa.

Drugi polčas se je začel z novim golom Bayerna. Po dobri minuti igre v tem delu je Sane povlekel v protinapad, z lahkoto preigral Patrica, njegovo podajo je Acerbi preusmeril v lastno mrežo. V 49. minuti pa končno lepa akcija domačih, Correa je po samostojni akciji znižal na 1:4. Malo zatem je strel istega igralca Neuer s parado obranil. Na drugi strani strel Lewandovskega Reina.

Bayern je visoko zmagal s 4:1. Prvi polčas so Bavarci pokazali svojo moč, Lazio jim ni bil enakovreden. Po četrtem golu so prestavili v nižjo hitrost, nekoliko štedili moči za prihodnje tekme. Navdušuje lahkotnost, s katero so zmleli Lazio. Ta obračun je praktično odločen že po prvi tekmi.

Lazio je krenil v tekmo zelo spoštljivo, skoraj prestrašeno. Šele drugi polčas so se njegovi igralci sprostili, bolj enakovredno igrali z gosti. Dva gola so si praktično dali sami. Nikakor ne morejo biti zadovoljni z današnjo predstavo.

Tekma v Bukarešti je bila manj zanimiva. Večjo posest žoge v prvem polčasu so imeli Londončani, vendar si nekih večjih priložnosti za gol niso priigrali. Strel Wernerja je naš Jan Oblak zanesljivo obranil. Tudi Atletico v napadalnih akcijah ni uspel resneje ogroziti vrat Chelsea.

Podobno sliko smo gledali v drugem polčasu. Atletico je bil dokaj rezerviran, brez večjih ambicij za napadalne akcije. Tudi Chelsea ni bil pretirano nevaren.

V 68 minuti pa je Giroud z izjemnim golom s škarjicami premagal nemočnega Oblaka. Šolska izvedba strela, za učbenike. Atletico je do konca tekme neuspešno poskušal izenačiti.

Tekma je pokazala, da je Atletico trenutno v krizi. Tudi v španskem prvenstvu so visoko prednost pred Realom v zadnjih nekaj tekmah že skorajda zapravili. Igrali so dokaj zadržano, s ciljem ne prejeti gola, čakali so morebitno kontro oziroma individualni navdih posameznika. Zdi se, da so v napadu trenutno brez neke ideje. Načrt se jim ni izšel, pred povratno tekmo so v problemih.

Chelsea je z zmago lahko zadovoljen. Pred kratkim so zamenjali trenerja, Nemec Tuchel je zaenkrat uspešno štartal na klopi Londončanov.

Jutri igrajo še Borussia Mönchengladbach-Manchester City in Atalanta-Real Madrid.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine