16.6 C
Ljubljana
nedelja, 8 septembra, 2024

(VABILO) Prvi tečaj športnega plezanja za osebe z okvaro sluha: Okrogla miza o dosežkih inkluzivnosti in strasti do plezanja

Piše: Planinska zveza Slovenije – odbor InPlaninec

Veseli nas, da vam lahko predstavimo prav poseben dogodek – okroglo mizo ob zaključku tečaja športnega plezanja za osebe z okvaro sluha. Na tem dogodku bomo praznovali pomemben mejnik v inkluzivnem športu in predstavili dosežke oseb z okvaro sluha v svetu plezanja.

🗓️ Datum: sreda, 14. junij 2023

⏰ Čas: 17.00

📍 Kraj: Planinska zveza Slovenije, Ob železnici 30a, Ljubljana

 

Na okrogli mizi bodo izkušnje delili strokovnjaki s področja športnega plezanja, tolmači in osebe z okvaro sluha, ki za sporazumevanje uporabljajo znakovni jezik. Beseda bo tekla o inkluzivnem športu, dosežkih in navdihujočih zgodbah udeležencev tečaja športnega plezanja.

Govorci na okrogli mizi bodo:

Janez Toni inštruktor alpinizma

Tečajniki z okvaro sluha:

Igor Truden,  Simona Truden sta dala idejo za tečaj

Darja Vogrinc, Lea Bijol sta bili prostovoljki akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah

Slišeči tečajniki:

Alenka Sakelšek planinska vodnica, Natalija Spark Slovenka leta 2020

Tolmač in tolmačka slovenskega znakovnega jezika

Martin Klepec, Natalija Spark

Moderator:

Jurček Nowakk, vodja odbora inPlaninec pri Planinski zvezi Slovenije

Vrata v svet športnega plezanja so odprta za vsakogar, to so udeleženci tečaja, ki je bil izpeljan s pomočjo izkušenih inštruktorjev, pokazali s svojo predanostjo in vztrajnostjo. Tečaj je dokaz, da jezik ni ovira pri doseganju športnih ciljev in uživanju v plezalnih podvigih.

Odbor inPlaninec pri Planinski zvezi Slovenije se že dlje časa posveča različnim podvigom, ki spodbujajo inkluzijo in enake možnosti za vse ljubitelje gora. Tokrat so se lotili posebnega izziva – tečaja športnega plezanja za osebe z okvaro sluha. Ob podpori tolmačev so uspešno odprli vrata v svet športnega plezanja osebam z okvaro sluha, tako so lahko izkusili nepozabne plezalne trenutke.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na tem dogodku ter prispevate k ozaveščanju o pomembnosti inkluzivnega športa. Skupaj lahko spodbujamo pozitivne spremembe in omogočamo, da se vsak posameznik počuti dobrodošel, spoštovan in ima enake priložnosti za uresničevanje svojih plezalnih sanj.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov [email protected] ali telefonsko številko 041 590 981, kjer bo vaš klic z veseljem sprejela Marjeta. Prav tako vam bomo z veseljem posredovali dodatne informacije o dogodku in govornikih.

Hvala za vašo podporo pri širjenju ozaveščanja o inkluzivnem športu ter omogočanju enakih priložnosti za osebe z okvaro sluha.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine