3.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

V finalu Lige Europa Manchester United in Villareal

Piše: Samo Vidovič

Dobili smo tudi oba finalista letošnje Lige Evropa. To sta Manchester United in Villarreal.

Roma je na povratni tekmi v Rimu s 3:2  premagala Manchester United. Vendar je bilo že po prvi tekmi, ko je United zmagal s 6:2 jasno, da je finalist praktično že znan.

Ko je Cavani v 29 minuti povedel United v vodstvo, je bila naloga Rome še težja, saj bi morala za napredovanje dati pet golov. Domači so preko Džeka v 57 in Cristanteja v 60 minuti sicer povedli, vendar je Cavani v 68 minuti izenačil in končal še zadnje upe domačih . Pirovo zmago je Rimljanom prinesel Zalewski v 83 minuti.

Villarreal je v Londonu uspel zadržati prednost z 2:1 iz prve tekme. Arsenal kljub poskusom ni uspel streti odpora Špancev. Tekma se je končala z 0:0. Najbližje golu je bil slabih petnajst minut pred koncem tekme Aubameyang, vendar je zadel le vratnico.

Villarereal je tako preprečil angleški finale v Ligi Evropa in popolno dominacijo angleških klubov v letošnjih evropskih pokalih. Za trenerja gostov Unai Emeryja je to že peti finale Lige Evropa. Med leti 2014-2016 je bil s Sevillo kar trikrat uspešen v finalu, kot trener Arsenala pa je leta 2019 finale izgubil. Nekaj mesecev kasneje ga je Arsenal odpustil. Danes pa se je bivšemu klubu na najboljši način maščeval.

Manchester United je bil v Ligi Evropa zmagovalec leta 2017, za Villarreal pa je to prvi finale. Finale bo odigran 26.5. v Gdansku.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine