1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Timi Zajc spregovoril o svojih zadnjih nastopih in nasprotuje menjavi glavnega trenerja

Najboljši slovenski smučarski skakalec to zimo Timi Zajc, ki se mu je v nedeljo na zadnji tekmi 67. novoletne turneje v Bischofshofnu pripetila nenavadna težava z opremo – zataknila se mu je zadrga na rokavu dresa -, nato je skočil slabo in ostal brez finala, je bil sprva besen kot ris. Po nekaj prespanih nočeh je le strnil misli o aferi zadrga.

 

“Za hitrost niti nisem vedel, da imam slabo, in v kvalifikacijah sem naredil dober skok. Potem pa se mi je v prvi seriji, preden bi moral iti na meritve, zataknila zadrga na levem rokavu in se ni dala zapreti, saj se je ujela v blago ob strani. Že prvič sem preveč na silo potegnil, nato pa tudi dva nisva mogla tega ‘odblokirati’. Enostavno so šli naslednji skakalci s startnega seznama mimo mene naprej. Kontrolor mi je dejal, da bom lahko skočil, če popravim napako. Za silo sem jo popravil z lepilnim trakom. To je me spravilo iz tira, bolj kot s svojim skokom sem se v glavi ukvarjal z nesrečno zadrgo,” je uvodoma dejal 18-letni skakalec in priznal, da je bil enostavno preveč živčen.

“Na vrhu sem se zelo dobro počutil, ko sem se pripravljal na meritve, sem bil zelo sproščen. Nato pa je prišlo do težav z zadrgo. Imel sem dobre občutke, nato pa se mi je vse podrlo. Med vožnjo po zaletišču so se mi tresle noge, bil sem zelo živčen in sploh nisem razmišljal, kaj moram narediti. Ker sem meril na zelo dober rezultat, je bilo razočaranje res veliko,” je še dejal končno dvajseti na turneji in dodal, da se mu kaj takšnega še nikoli v karieri ni pripetilo.

Po napaki, ki jo je nato storil na odskočni mizi in ki mu je odnesla skoraj zanesljivo uvrstitev v “top 10”, če ne še višje, je bil najbolj jezen sam nase. “In na dres. Na drugega se ne morem jeziti, saj ni bila to krivda nobenega, to se redko pripeti, a žal se je ravno meni. Bil sem tako jezen, da sem dres takoj želel vreči stran. Pustil sem ga na mizi, nato so ga fantje pregledali in tudi popravili zadrgo. Najbrž mi ne preostane drugega, kot da bom še naprej skakal s tem dresom, saj mu najbolj zaupam. Na treh tekmah me je popeljal med deseterico, tako da mislim, da bom kar s tem nadaljeval,” je še dejal Zajc, ki je negativne občutke že predelal in je misli usmeril proti novim izzivom.

Prvi ga čaka že konec tedna v Predazzu, kjer bo nastopil prvič in skakalnice še ne pozna: “Cilji ostajajo isti. Čim večkrat želim skočiti med deseterico in upam tudi na kakšen svoj presežek.”

Na vprašanje, kaj meni o napovedani menjavi trenerja sredi sezone, če se dosežki skakalcev ne bodo izboljšali, Zajc odločno pravi, da bi bila menjava nesmiselna. “To bi bilo res nesmiselno. Mislim, da delamo dobro, da vsi verjamemo v to delo in imamo dobro ekipo. Vsak nov trener potrebuje vsaj eno sezono, da uveljavljene poteze začnejo delovati. Meni takšen način dela zelo ustreza in nad ničemer se ne morem pritoževati,” je Zajc odločno stopil na trenerjevo stran.

Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je bil na torkovi novinarski konferenci v Ljubljani precej nedvoumen: strokovno vodstvo ima na voljo za izboljšanje rezultatov le še dve postojanki svetovnega pokala – v Predazzu in Zakopanah. “Če ne bosta ti dve postojanki prinesli izboljšanja rezultatov, bomo povlekli radikalne poteze,” je napovedal Jasnič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine