3 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Tiger Woods pred mastersom: Sem medicinski čudež

Ameriški igralec golfa Tiger Woods, ki je v zadnjih letih bolj kot z dosežki na igriščih naslovnice polnil z zdravstvenimi in osebnimi težavami, nestrpno pričakuje prvi “major” sezone, turnir masters v Augusti. Kot pravi, je njegova vrnitev med favorite za osvojitev tega turnirja dokaz o obstoju medicinskih čudežev.

 

“Sem utelešenje medicinskih čudežev,” je po poročanju britanskega BBC povedal 42-letni Woods, ki se je po lanski četrti operaciji hrbtenice v treh letih ustrašil, da nikoli več ne bo igral vrhunskega golfa. “Pri meni se vse skupaj znova sestavlja … Z operacijo sem dobil drugo priložnost v življenju,” pravi Woods, ki so mu skoraj pred enim letom izvedli poseg za zatrditev ledvene hrbtenice.

Ne le, da se je letos uspešno vrnil v serijo PGA, njegovi uspehi na zadnjih turnirjih so 42-letnika izstrelili med favorite za osvojitev petega zelenega suknjiča, ki pripada zmagovalcu tega prestižnega turnirja. Ta se bo letos odvil med 5. in 8. aprilom.

Štirinajstkratni zmagovalec “majorjev”, ki je nazadnje na največjih turnirjih slavil leta 2008, v Augusti pa leta 2005 – ima trenutno 79 turnirskih zmag in le tri ga ločijo od absolutnega rekorderja, rojaka Sama Sneada, ki je zmagoval v desetletjih po drugi svetovni vojni. Nastop na mastersu pa bo njegov prvi nastop v Augustu po letu 2015.

“Res se veselim igranja na turnirju masters. Gre za najbolje organiziran turnir na svetu. Igrišče, gostje, celotno vzdušje – to so nebesa za vsakega igralca golfa,” je povedal Woods o turnirju, ki tudi širše med igralci turneje PGA velja za najbolj prestižnega med vsemi “majorji”.

Woods je pred nastopom v Augusti odigral nekaj pripravljalnih turnirjev in kazal vse boljšo formo. Prvi turnir decembra je bil bolj prijateljske narave, na naslednjih dveh ni naredil reza, nato je na Honda Classicu konec februarja osvojil dvanajsto mesto, v marcu pa je na turnirjih serije PGA Valspar in Bay Hill na Floridi zasedel drugo in peto mesto.

Woods ima glede na starost vse atribute, da osvoji še pet največjih turnirjev in s tem prehiti legendarnega rekorderja Jacka Nicklausa. Strokovnjaki so najbolj navdušeni nad njegovo gibljivostjo oziroma zmožnostjo dolgih udarcev, ki so vedno bili njegov zaščitni znak, po poškodbah hrbtenice.

Na turnirju Valspar so tako izmerili, da je žogico na 14. igralnem polju udaril s hitrostjo 207 kilometrov na uro, kar je najvišja izmerjena hitrost letos med vsemi igralci na turneji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine