16.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Smučarski skakalci nadaljujejo uspešne ekipne nastope – Slovenija tokrat tretja na ekipni tekmi v Willingenu

Slovenski smučarski skakalci Anže Semenič, Peter Prevc, Jernej Damjan in Timi Zajc so osvojili tretje mesto na današnji ekipni tekmi za svetovni pokal v nemškem Willingenu. Naši “orli” so zbrali 874,0 točke, pred njimi so se uvrstili Poljaki (979,4) in Nemci (900,2).

 

Najboljši smučarji skakalci so se ta konec tedna zbrali v Willingenu, kjer je bila danes izpeljana prva od treh tekem svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v Seefeldu. Današnja ekipna tekma je nadomestila odpadlo iz Neustadta v decembru, Semenič, Prevc, Damjan in Zajc pa so Sloveniji priskakali prve stopničke na ekipni tekmi v tej sezoni. Pred tem so na uvodni tekmi v poljski Wisli zasedli sedmo, na drugi v poljskih Zakopanah četrto, na tretji v finskem Lahtiju pa peto mesto.

Današnja moštvena tekma je minila v absolutnem znamenju Poljakov. Piotr Žyla, Jakub Wolny, David Kubacki in Kamil Stoch so bili za razred boljši od tekmecev. Svojo prevlado so potrdili že po prvi seriji, ko so si priskakali 44,4 točke pred Japonci in 63,9 točke pred Slovenci na tretjem mestu. Na koncu so slavili z velikansko prednostjo: drugouvrščeni Nemci so zaostali 79,2, tretjeuvrščeni Slovenci pa 105,4 točke.

Izjemno napet obračun se je je odvijal za tretje mesto, z njim so se spogledovali v slovenskem, norveškem, japonskem in avstrijskem taboru, na koncu je “igra najmanjših možnih podrobnosti” največ veselja prinesla slovenski ekipi. Odločitev o stopničkah je padla v zadnji seriji osmih skokov, v njej pa je najboljši slovenski smučarski skakalec te zime Timi Zajc pokazal svoje mojstrstvo in ubranil prednost pred velikani tega športa, kot so Avstrijec Stefan Kraft, Japonec Ryoyu Kobayashi in Norvežan Robert Johansson.

O izenačenosti današnje tekme zgovorno priča majhna razlika med ekipami na tretjem in šestem mestu. Slovenija je imela pred četrtouvrščeno Norveško zgolj 0,8 točke prednosti, petouvrščena Japonska je zaostala 4,6, šestouvrščena Avstrija pa 5,3 točke.

Takoj po ekipni tekmi so slovenski skakalci začeli kvalifikacije za sobotno posamično tekmo v Willingenu. V Nemčijo so poleg današnjih slovenskih junakov ekipne tekme odpotovali še Domen Prevc, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine