3.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Slovenskim “orlom” zmanjkalo kanček sreče, novi olimpijski prvak je Lindvik!

Piše: A. Sajovic

Danes se je na zimskih olimpijskih igrah odvijala moška tekma smučarskih skokov na veliki skakalnici. Naši skakalci so po prvi seriji delovali pripravljeni na bitko za kolajne, a se jim v drugi seriji žal napad na stopničke ni posrečil.

Kot rečeno, so bili naši “orli” v igri za najboljša mesta, saj je bil Timi Zajc po prvi seriji na tretjem mestu, medtem ko so Lovro Kos in brata Peter ter Cene Prevc bili pri majhnih razlikah med tekmovalci pripravljeni na napad z 10., 12. in 13. mesta.

Ampak žal tokrat medalja našim fantom ni bila usojena. Fantje, ki so napadali iz ozadja, kljub dobrim skokom niso uspeli prodreti na vrh, medtem ko se je Zajcu, ki je bil po prvi seriji na stopničkah, skok ponesrečil in zasedel končno 6. mesto. Novi olimpijski prvak na veliki skakalnici je bil Norvežan M. Lindvik, na podiju za zmagovalce pa sta se mu pridružila še “srebrni” R. Kobayashi z Japonske in nemški tekmovalec K. Geiger. P. Prevec, L. Kos in C. Prevec so bili na koncu razporejeni od 10. do 12. mesta.

V slovenskem taboru so kljub današnjem rezultatu z očmi že uprti proti ponedeljkovi ekipni tekmi, kjer bodo naši “orli” med favoriti za stopničke.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine