15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Slovenski nogometaši danes proti Norveški

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala predzadnjo tekmo v ligi narodov. Tekmec bo Norveška, ki je na prvem medsebojnem obračunu v Oslu zmagala z 1:0, tudi sicer pa Norvežani ne ležijo slovenski vrsti. Kljub temu izbranci Igorja Benedejčiča napovedujejo boj za zmago in ohranitev možnosti za obstanek v ligi C.

Slovenija bo igrala brez številnih nosilcev igre, tudi kapetana Bojana Jokića, namesto katerega bo trak nosil Benjamin Verbič, pa brez Nemanje Mitrovića, Josipa Iličića, Reneja Krhina, Tima Matavža, Jasmina Kurtića, pa tudi Jana Oblaka in zdaj že nekdanjega reprezentanta Kevina Kampla.

Priprave so bile kratke, ampak selektor si želi, da bi igralci končno pokazali tisto, kar že dlje časa opravljajo na treningih, ne le zdaj pod novim vodstvom, in zmagali.

“Naredili smo vse, kar se je dalo, upamo na najboljše. Moramo igrati organizirano v obrambi in napadu, pustiti srce na igrišču in zadovoljiti občinstvo, za katerega upam, da bo prišlo podpret našo reprezentanco,” pravi selektor. Benjamin Verbič pa je napovedal napadalno igro od začetka.

“Po vseh tekmah, kjer nam ni nič uspevalo, moramo iti na zmago. Želimo si ostati v ligi C. Zato bomo vse naredili za zmago. Vemo, da nas bo precej navijačev podprlo, tako da že nestrpno pričakujemo to tekmo.”

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 62. mestu, Norveška, ki bo med drugimi igrala brez poškodovanega prvega zvezdnika Joshue Kinga, je 48. Slovenci so z Norvežani igrali osemkrat, enkrat so zmagali, šestkrat izgubili in enkrat igrali neodločeno.

Slovenija je sicer na prvih štirih tekmah lige C in skupine 3 v ligi narodov izgubila proti Bolgariji, Cipru in Norveški, s Ciprčani pa je nazadnje igrala doma neodločeno. Norveška in ponedeljkov tekmec Bolgarija sta s po devetimi točkami na vrhu skupine, Slovenija pa je s točko zadnja. Tako je pred njo težka naloga, dve zmagi bi lahko pomenili obstanek v tej ligi. Ob enem porazu pa bi bil izpad v ligo D praktično neizogiben.

Današnjo tekmo bodo sodili Francozi Ruddy Buquet, Guillaume Debart in Julien Pacelli.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine