2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Slovenska nogometna liga: Koprčani izven forme, Mariborčanom doma zgolj remi na domači zelenici

Piše: Samo Vidovič

V 21.krogu prve slovenske nogometne lige so danes najprej v Gorici domačini gostili Koper. Goričani so bolje začeli in v 15 minuti povedli iz prve priložnosti na tekmi. Širok je z desne strani poslal lep predložek na prvo vratnico, Velikonja pa je žogo s konico nogometnega čevlja usmeril v daljši kot vratarja Vargića. Mojstrski zadetek izkušenega goriškega napadalca.

Gorica je nato uspela držati goste daleč od svojih vrat.

 Koper se je prebudil šele v zadnjih desetih minutah prvega polčasa. Strel Palčiča je zgrešil domača vrata, nevarnejši je bil Barišić, ki je dobro ogrel domačega vratarja Marjanovića. Tudi Krajinović bi lahko po predložku s strani bolje reagiral.

Gorica je v 49 minuti dosegla drugi zadetek. Mavretič je pobegnil po desni strani, njegovo podajo je izkoristil mladi, 17 letni Tjaš Begić, ki je s strelom po tleh dal svoj prvi prvoligaški zadetek. Samo dve minuti kasneje je isti igralec po podaji Cvijanovića zadel vratnico.

Trener Kopra Srebrnič je reagiral, s štirimi menjavami je poskušal spremeniti potek igre. Koper se je popolnoma odprl, potisnil Gorico na njihovo polovico. Napadalec gostov Mulahusejnović je dvakrat poskušal zadeti z glavo, obakrat netočno.

V 72 minuti  je rezervist gostov Spinelli po prostem strelu in predložku Guberca natančno zadel z glavo za znižanje rezultata.

Do konca tekme Koper ni uspel izenačiti in domačini so se veselili zmage z 2:1. Gorica je v prvih dveh letošnjih tekmah osvojila štiri točke in se približala Aluminiju, ki je na devetem mestu, na točko. Aluminij ima sicer dve tekmi manj.

Na drugi strani je Koper dvakrat izgubil z istim rezultatom. Koprčani še niso v takšni formi kot jeseni, ko so bili hit prvenstva. Predvsem prvi polčas je problematičen, dokaj lahko prejemajo zadetke.

V mariborskem Ljudskem vrtu je Maribor igral z ljubljanskim Bravom. Na začetku so imeli lepše priložnosti domači, vendar Požeg Vancaš in dvakrat Matko nista bila natančna. V 21 minuti pa so gostje povedli. Po kotu Ogrinca je Brekalo z glavo zadel ob slabo postavljeni in preveč pasivni mariborski obrambi.

Maribor do konca polčasa ni uspel resneje ogroziti gostujočih vrat.

Drugi polčas je bil boljši, z več priložnostmi na obeh straneh.

V 48 minuti je strel Tučića z glavo domači vratar Jug obranil. V naslednji minuti najlepša priložnost za domače. Strel Požeg Vancaša s štirih metrov je vratar gostov Vekić izbil v kot.

V 57 minuti stoodstotna priložnost za goste. Nukić je pobegnil mariborski obrambi, vendar je preslabo oziroma prerahlo streljal, ko je bil sam pred Jugom.

Maribor je izenačil v 67 minuti po kotu, Pihler je izkoristil podajo Kolmaniča in z glavo neobranljivo zadel.

Maribor je nato poskušal, vendar so gostje igrali izredno disciplinirano v fazi obrambe. Podvajali so boke, omejili so prostor domačim napadalcem. Njihovi ofenzivni igralci so zelo pomagali v fazi obrambe, ves čas pa so poskušali izpeljati protinapad za dosego drugega zadetka.

To jim je skoraj uspelo ob zaključku tekme. Strel Kirma v 86 minuti z 20 metrov je Jug skrenil v kot. V 89 minuti pa je Tučić skozi sredino ušel Pihlerju, njegov strel je zadel vratnico. Jug je bil že premagan, gostje niso imeli sreče.

Na koncu remi 1:1. Rezultat je glede na prikazano realen, bližje zmagi je bil Bravo.

Maribor je imel probleme v ofenzivi. Matko je sicer prihajal v izgledne situacije, a je bil nenatančen. Mlakar pa je bil nekako odrezan, premalo vidljiv v tekmi. Prav tako v obrambi manjka hiter igralec, še posebej v osrčju le te. Camoranesija čaka veliko dela. Dva remija na začetku spomladi sta v boju za naslov prvaka gotovo premalo. Vidi se, da so problemi s koronavirusom na pripravah v Turčiji naredili svoje.

Bravo je na drugi strani lahko zadovoljen s točko. Z malo več natančnosti pri svojih dveh velikih priložnostih bi lahko osvojili vse tri. Njihova igra danes je bila dosti boljša kot pred dnevi proti Gorici, trener Grabić je lahko zadovoljen.

Jutri igrajo še CB24 Tabor-Aluminij, Celje-Domžale ter Olimpija-Mura.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine