12.1 C
Ljubljana
četrtek, 24 oktobra, 2024

Slovenija opravila z Malto, a jo čaka Rusija

Piše: Samo Vidovič

Ta konec vikenda se igra sedmi krog evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2022. Slovenija je včeraj gostovala na Malti. Zmaga na tekmi je bila nujna, v nasprotnem primeru bi Slovenija praktično izgubila vse možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo. 

Prvi so zapretili domači. Montebello se je v srcu kazenskega prostora ob Mevlji lepo obrnil, a je potem streljal prerahlo za našega vratarja Oblaka.

V sedmi minuti je z razdalje streljal Lovrič, tudi ta strel ni bil preveč nevaren.

V nadaljevanju smo gledali raztrgano igro, veliko je bilo napak tako na eni kot na drugi strani.

Potem pa smo v 27. minuti končno videli lepo akcijo z zaključkom. Verbič in Balkovec sta na levi strani izigrala domačo obrambo. Balkovec je s povratno žogo zaposlil Iličića, ta pa je žogo z natančnim strelom z enajstih metrov poslal v mrežo.

V 41. minuti najlepša priložnost domačih v prvem polčasu. Po protinapadu je do strela z glavo neoviran prišel Montebello, na srečo naših ni bil natančen.

V 49. minuti drugi gol za naše. Lovrić je atraktivno, s peto podal vtekajočemu Šporarju. Slednji je žogo sprejel na prsa in jo nato z volejem poslal za hrbet domačega vratarja Bonella.

V 60. minuti mojstrovina Iličića. Po podaji Lovrića je “zvagal” malteškega branilca in s strelom v “malo mrežico ” daljšega kota zadel za 3:0.

V 65. minuti lepa priložnost za domače, Shaw je po kotu z leve strani streljal mimo leve vratnice Oblakovega gola.

V 66. minuti pa smo videli prvi reprezentančni gol našega velikega upa Benjamina Šeška. Znova je bil asistent Lovrić. Šeško je z odličnim predvidevanjem prišel pred domačo obrambo in s strelom z glavo premagal Bonella za končnih 4:0.

Do konca tekme je selektor Kek zamenjal in spočil naša najboljša igralca na tej tekmi Iličića in Lovrića. Dogajanje na igrišču se je umirilo, jasno je bilo, da je zmagovalec odločen. Gnezda Čerin bi v 82. minuti lahko dal peti gol, bil je sam pred Bonellom, a je streljal čez gol. V zadnji minuti Črnigoj ni imel sreče, z lepim strelom je zadel prečko.

Za današnjo predstavo si tako igralci kot selektor Matjaž Kek s svojim strokovnim vodstvom zaslužijo čestitke.

Prvi polčas je bil sicer dokaj povprečen. V drugem pa je igra stekla, po dolgem času so naši delovali močno, suvereno. Videli smo nekaj lepih akcij, po katerih so padli vsi štirje goli. Lahko bi videli še kakšnega.

Glede na prvo tekmo, ki so jo naši s težavo dobili, je bilo tokrat veliko lažje. Pohvaliti velja vse igralce. Lovrić se je izkazal v vlogi asistenta,  Iličić z dvema goloma kot realizator. Pozitivno je tudi, da sta oba srednja napadalca zadela. Debitant Karničnik je štartal od prve minute, svoj nastop je povsem opravičil. Obramba je svoje delo opravila dobro, vratar Oblak ni imel resnejšega dela.

V ponedeljek čaka naše tekma proti Rusiji. To je seveda veliko močnejši nasprotnik. Tri točke niso nedosegljive, treba pa bo pokazati takšno igro kot proti Hrvaški v prvem krogu teh kvalifikacij. Vsekakor lahko po današnji tekmi z optimizmom pričakujemo to tekmo.

V ostalih dveh tekmah skupine H je Hrvaška na Cipru premagala domače s 3:0, Rusija pa doma Slovaško z 1:0.

 

Lestvica skupine H:

Hrvaška in Rusija  16 točk, Slovenija 10, Slovaška 9, Malta in Ciper 4 točke.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine