18.9 C
Ljubljana
sobota, 27 julija, 2024

Slovenci šestkrat zatresli mrežo Gibraltarja

Piše: Samo Vidovič

Slovenska nogometna reprezentanca je v Kopru v prijateljski tekmi premagala Gibraltar s 6:0. 

Selektor Matjaž Kek je, glede na torkovo tekmo proti Severni Makedoniji, precej spremenil prvo postavo. Priložnost so dobili Kouter, Štulac, Zahović ter debitant Šoštarič-Karić.

Po pričakovanju smo gledali “enosmerni promet”. Ekipa Gibraltarja ni bila dorasla naši reprezentanci.

Že v 8 minuti je imel Mlakar prvo priložnost,  vendar je slabo sprejel žogo in na koncu akcije streljal čez gol.

Slovenija je povedla v 11 minuti, ko se je Šporar po globinski žogi sam znašel pred vratarjem gostov Coleingom in ga rutinirano premagal.

Isti igralec je naslednjo minuto streljal čez gol.

V 16 minuti neumnost našega vratarja Belca, ki je po ujeti žogi v obraz udaril Torillo. Sodnik je pokazal na enajstmetrovko. Strel Chipoline pa je Belec z nogo obranil.

V 17 minuti drugi gol za naše. Strel Iličića z 20 metrov je presenetil Coleinga.

V 24 minuti je Iličić po lepi akciji v svojem slogu premešal gibraltarsko obrambo, njegov strel je gostujočega branilca zadel v roko. Enajstmetrovko je izvedel Iličić, a ga je Coleing “prebral” in obranil njegov strel.

V 30 minuti je z desne strani streljal Zahovič, Coleing se je spet izkazal.

V 32 minuti je Šporar po podaji Stojanovića s petih metrov streljal čez gol.

Že naslednjo minuto pa je isti igralec po praktično identični akciji zadel za 3:0. Asistent je bil Zahovič.

V 38 minuti je Mlakar lepo vtekel za gostujočo obrambo in dal še četrti gol za naše.

Ob polčasu je Kek zamenjal nekaj igralcev, priložnost je dobil nov debitant Rogelj. Vstopil je tudi Šeško, ki je debitiral v torek proti S. Makedoniji.

Tudi v drugem polčasu je bila na igrišču podobna slika  kot v prvem. Gibraltar je sicer svojo zadnjo vrsto obrambe pomaknil še bolj proti svojemu golu. Ofenziva Slovenije se je tudi v tem delu igre nadaljevala.

Peti gol je padel v 57 minuti,  po podaji Zahoviča je drugič zadel Iličić.

Štiri minute kasneje je po kotu z leve strani z glavo zadel še Gorenc-Stankovič.

Sledile so nove menjave, ritem igre je v tem delu igre padel, priložnosti je bilo manj. Igra v zadnjih pol ure je bila dokaj nezanimiva. Poznalo se je, da so igro zapustili napadalci Šporar, Mlakar in Zahovič.

Tako kot v torek proti S. Makedoniji je bil tudi nocoj prvi polčas veliko boljši od drugega. Videli smo veliko lepih akcij, vtekavanj napadalcev za hrbet obrambe, prodorov po bokih, dvojnih podaj, priložnosti ter tudi štiri gole.

Drugi polčas pa je bil po šestem golu za dva razreda slabši. Kljub številnim menjavam je tempo igre padel, preveč je bilo napak pri podajah, sprejemanju žoge ter predložkih s strani. Vseeno našim igralcem, selektorju Keku in strokovnemu vodstvu čestitke za današnjo visoko zmago. Predvsem v prvem polčasu smo videli veliko dobrih stvari, s katerimi bo selektor Kek zadovoljen.

Gibraltar je seveda ekipa, ki sodi na dno evropskega nogometa. So nekje v rangu slovenske tretje lige. Ampak tudi proti taki ekipi je treba šestkrat zadeti.

Ti dve prijateljski tekmi sta dali selektorju Keku vpogled v to, na katere nove igralce bo poleg jedra ekipe lahko računal v nadaljevanju kvalifikacij za svetovno prvenstvo,  ki se bodo nadaljevale septembra. Priložnost so dobili tudi trije mladi igralci, ki so prihodnost našega nogometa.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine