RTV Sloveniji je kot članici Evropske radiodifuzne zveze (EBU) v teh dneh uspelo pridobiti medijske pravice za prenos olimpijskih iger za obdobje od leta 2026 do vključno 2032. K uspešnosti ponudbe sta pomembno prispevala angažma in izjemen trud pristojnih na RTV Slovenija.“Naši gledalci, poslušalci in spletni uporabniki bodo lahko tako poleg poletnih olimpijskih iger v Parizu 2024, za katere imamo pravice urejene že z obstoječo pogodbo, sklenjeno z Discoveryjem, na naših programih spremljali tudi zimske olimpijske igre 2026 v Milanu, poletne olimpijske igre 2028 v Los Angelesu, zimske olimpijske 2030 (prireditelj še ni znan) in poletne olimpijske igre 2032 v Brisbanu,” pojasnjujejo na RTVS.

Odgovorni urednik športnega programa Televizije Slovenija Gregor Peternel je po sklenitvi pogodbe, s katero RTV Slovenija pridobiva medijske pravice za olimpijske igre za prihodnje obdobje, izrazil izredno zadovoljstvo. Pridobitev medijskih pravic za te največje svetovne športne dogodke vsekakor ni samoumevna. »RTV Slovenija je s pridobitvijo medijskih pravic za prihodnji cikel olimpijskih iger poskrbela, da bodo gledalci lahko tudi v prihodnje spremljali eminenten športni program, ki ga bomo nedvomno oplemenitili z raznovrstnimi in poglobljenimi vsebinami. Poleg tega pa športni program javnega medijskega servisa s pridobitvijo teh pravic nadaljuje veliko podporo slovenskemu športu in s tem ustvarja tudi pogoje za njegov razvoj. RTV Slovenija je namreč edini medij, ki ima in se zaveda svoje odgovornosti do športa v najširšem pomenu. Na naših programih prostor namenjamo ne le vrhunskem športu, ampak tudi športu mladih, invalidov in rekreaciji. In veseli smo, da bomo lahko občinstvu tudi vnaprej ponujali celovit in bogat športni program. Olimpijske igre pomenijo vrhunec za športnike, ki tam tekmujejo, za medije, ki o tem poročajo, in gledalce, ki to vedno z velikim zanimanjem spremljajo.«

Pogodba vključuje pridobitev televizijskih, radijskih in spletnih pravic ter javnemu medijskemu servisu omogoča celovito poročanje tudi v prihodnjem ciklu olimpijskih iger.

Za naše športnike bomo gledalci RTVS na olimpijski igrah lahko znova navijali že prihodnje leto, ko bo te gostil Pariz. Potekale bodo od 26. julija do 11. avgusta 2024.