9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Robert Kranjec se bo v Planici poslovil od tekmovalne karavane

Z glavne železniške postaje v Ljubljani se je proti Planici že tradicionalno z vlakom odpravilo 12 smučarskih skakalcev, ki bodo v naslednjih dneh zastopali barve Slovenije na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih. Letošnji planiški skakalni praznik bo imel še dodaten čustven naboj za Roberta Kranjca, ki bo sklenil kariero.

 

Dnevi med 21. in 24. marcem bodo zagotovo posebni in znova zapisani v zgodovino smučarskih skokov in športa v Sloveniji, saj bo zadnje polete v karieri opravil eden najboljših v tej disciplini.

Kranjec je na vlak v Ljubljani dobesedno poletel po zraku na ramenih pripadnikov slovenskega podmladka, najboljših dveh ta hip, Domna Prevca in Timija Zajca, ki sta vzornika slovenskih letalcev ponesla na zadnji tekmovalni konec tedna v karieri.

“Odločil sem se, da je to moja zadnja pot do Planice, saj bom v Planici končal kariero. Načrt je, da bi bilo to v soboto, kako bo, bomo pa še videli,” je uvodoma dejal 37-letni Kranjec.

“O koncu sem se zavestno odločil že januarja, pretehtalo je, ko sem začel ostajati doma. Nič mi ni padlo dol, vsak dan do danes sem treniral, a se ne vidim več, da bi lahko nadaljeval. Zdi se mi, da bi me preveč izčrpalo. Ponosen sem na svoje rezultate in na to, kar sem dosegel,” pravi Kranjec, ki dodaja, da je v zadnjem času spet začel uživati v skokih, a da poti nazaj več ni, saj je vse razen enega dresa že vrnil nazaj v klub.

V Planico se je reprezentanca, kot zdaj veleva že tradicija, odpeljala z vlakom. Kranjec, ki bo v Planici še skušal izboljšati lasten svetovni rekord po številu poletov prek 200 metrov, trenutno je pri številki 206, bo v četrtkovih kvalifikacijah nastopil ob še enajstih slovenskih orlih.

Svoj zadnji skok bo zagotovo opravil v soboto, če ne na ekipni tekmi, pa po zadnjem poljskem skoku v prvi seriji, ko mu bo z zastavico zamahnila hčerka Pika. Na vprašanje, kako se bo potem osredotočil na skok, je odgovoril: “Ne vem? Ne vem, kako bomo to izpeljali. Mi je pa v Planici vedno super.”

V Planici bodo poleg Kranjca, Zajca in Domna Prevca nastopali še Anže Semenič, Peter Prevc, Anže Lanišek, Jernej Damjan, Žiga Jelar, Jurij Tepeš, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič in Jaka Hvala.

Danes bo v Planici na sporedu preizkus letalnice, v četrtek pa bo že šlo zares s kvalifikacijami za petkovo posamično tekmo. V soboto bo na sporedu ekipna preizkušnja, v nedeljo pa še finalna tekma sezone z najboljšo trideseterico skupnega seštevka svetovnega pokala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine